Рідні військовослужбовців йдуть на Київ

  • Вівторок, лип. 15 2014
  • Автор 

Сьогодні, 15 липня, близько 8 ранку біля військової частини в Білій Церкві почали збиратися родичі військовослужбовців, що нині перебувають на сході. Цієї ночі, за словами речника АТО Владислава Селезньова, бойовики обстріляли блокпости сил АТО поблизу Олександрівська, Провалля, Стукалової Балки, Степанівки. Найскладніша ситуація склалася минулої ночі біля с. Полтава (Сватівський р-н, Луганської обл.). В результаті обстрілу з «Градів» двоє військових отримали смертельні поранення. То ж родичі вирішили діяти.

Під військовою частиною вони вимагали назвати прізвища загиблих. Але в нашій державі нічого оперативно не буває, до того ж не так просто з місця бою відразу отримати точну інформацію про загиблих і поранених. Вся інформація про поранених станом на 14 липня є на сайті БЦ News, про загиблих цієї ночі повідомимо найближчим часом.

По-друге родичі задавали питання: чому не застосовується військова авіація на підкріплення, чому не закритий кордон? Хоча керівництво нашої військової частини точно не вирішує, кому і де воювати.

Дехто скаржився на те, що військовослужбовцям немає чого їсти і  пити, мовляв, ковбаси закопали в лісі, а дітям не дають. Хоча інші рідні казали, що з провіантом все гаразд, а от біда з підкріпленням, якого немає. «Під Зеленопіллям їх просто здали. Син мені казав, що реально здали. Поставили машини в коробочку і туди влупили. Такого ніколи не було. На другий день сказали, куди їхати. Ті, хто не послухався, вціліли. Постійні засади», - кричав один з присутніх чоловіків.

«Коваль тільки вчора зізнався, що кордон не закритий. Триста військової техніки з Росії пішло. Чого вони брешуть, через них наші діти гинуть? У відпустку не пускають. Хоча б на 5 днів! Сепаратистам зараз роздають їжу, вони все одно з нами не будуть, а наші діти голодні. Чого вони до нас приїхали ці біженці, вимагають роботу? Віддати ці дві області і хай йдуть в свою Росію», - кричали жінки.

Зрештою матері і жінки підписали колективне звернення, головні вимоги якого: ввести військовий стан, застосовувати шумову авіацію, закрити кордон, провести ротацію військових. Завтра з цими вимогами білоцерківці поїдуть під Адміністрацію президента.

І як будь-який мітинг в Білій Церкві, цей також не обійшлося без участі представників політичних сил та ВО «Майдан». Дискусія між ними та людьми теж була непроста. Активісти закликали йти під мерію з вимогою виділити кошти на закупівлю харчів, води і обмундирування військовим, а також обмежити роботу кафе та нічних закладів. Жінки у відповідь кричали, що їх чоловікам не треба вода і їжа, їм треба підкріплення. «Їх обстрілюють з повітря, вони що автоматом мають відбиватися? Чому немає авіації? Вони вночі не бачать куди стріляти, вони вирили бункери, спали там. По черзі чергують і тільки ті, хто йде чергувати вдягають бронежилети. Мій чоловік каже, що з їжею нормально, вода хоча і має специфічний смак, але звикли. В Луганську було туго, два дня не було їжі і води. Ходили в села. Там їм сказали місцеві, щоб не йшли, бо їх за це постріляють. А кафе нащо закривати? Давайте ще сюди прийдуть підприємці!? Ви б краще ходили і вирішували трохи інші питання, вимагайте повної мобілізації, хай усі чоловіки воюють», - каже Яна з Фастова. На що активіст ВО «Майдана» відповів: «Ні, треба зараз йти під мерію. Крок за кроком. Завтра поїдемо, а  сьогодні пішли до мерії, ну пішли»…

Яні випало дискутувати ще з однієї громадською діячкою – Аллою Мегель, яка на виборах була членом ОВК №91 від Дмитра Яроша. Алла намагалась заспокоїти Яну, переконуючи, що чоловікам легше воювати, коли в них дома надійний і спокійний тил. Та відповісти на питання фастівчанки: «Хто ви така? Чого ви туди їздили? Хто у вас там служить? Від якої ви партії?» так і не змогла…Тож Мегель мусіла покинути імпровізований мітинг під крики ще кількох батьків.

Зрештою люди таки пішли до мерії, де з ними зустрілися заступники міського голови Геннадій Джегур, Микола Антонюк. Про що домовились, дивіться на відео.

Зрозуміло, що батьки, дружини хочуть забрати своїх рідних додому. Але це війна. Війна, нав'язана Росією. І судячи з останніх подій, коли по нашому літаку і житловим будинкам в Сніжному завдано авіаударів з сусідньої країни, війна тільки починається...То ж сподіватися на ротацію, очевидно, не доводиться. 

  

Прочитано 4909 раз
Опубліковано в Події
Теги

Коментарі  

валюша
0 #1 валюша 15.07.2014, 15:23
:-* :-*
Алла Мегель
+6 #2 Алла Мегель 15.07.2014, 16:17
Дякую, що автор згадав моє прізвище поряд із прізвищем Д.Яроша. Сьогодні Ярош - єдиний політик, що воює як простий боєць. Я теж роблю, що можу, підставляючись під обстріли сама, щоб моім дітям і ще багатьом дітям України не довелось вмирати. Для цього треба просто працювати, а не істерити і не пред"являти претензії до інших. граючи на руку тим силам, що хотять розділити і пересварити наше суспільство. Ось така моя громадянська позиція. Розумію, що вона мало співпадає з позицією організаторів і "підігрівачів" даного міроприємства. Грати на стурбованості, тривозі і горі матерів і дружин, погодьтесь, негідна справа. Треба допомогти їм вирішити їх проблеми. Ми дапомагаємо годувати і одягати їх рітей на передовій. А що робите ви?
Запорожье
-5 #3 Запорожье 15.07.2014, 19:47
Запорожье тоже в Укропии не будет . А пока принимайте гробы . У нас в Пологах и Запорожье все морги забиты . Не успевают дохлый укроп завозить.
Галина
+2 #4 Галина 15.07.2014, 21:15
хуйлобот із Запоріжжя. Козаки із Запоріжжя зроблять тобі обрізаніє і поскачеш до родіну в золодниє края
Николай
0 #5 Николай 01.02.2015, 08:37
Давайте без агрессии, эту войну надо прекращать независимо от того кто тут прав! Не надо украинизировать левобережную Украину и конфликт исчезнет как ежик в тумане. Проверенно на международном опыте.

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео