АМКУ оштрафував ПП "Еркер" за завищений тариф на обслуговування будинків

  • Вівторок, черв. 10 2014
  • Автор 

Адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету визнала дії ПП «ЕРКЕР» (надавач житлово-комунальних послу в м. Біла Церква, Київської обл..), які полягають у розробленні необґрунтованого тарифу на послуги з утримання будинку і споруд та прибудинкової території, порушенням конкурентного законодавства та наклала штраф у розмірі 10 тис грн.

Підприємство здійснюючи свою господарську діяльність надає ряд послуг, зокрема, утримання будинку та прибудинкової території.

За результатами розслідування, Відділенням було встановлено, що відповідно до розрахунку витрат на утримання 1 м² для житлових будинків ЖЕВ ПП «ЕРКЕР» враховується не загальна площа квартир конкретного будинку, а середня площа квартир усіх будинків,  що знаходяться на утриманні ПП «ЕРКЕР». Таким чином, споживачі послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які надає Підприємство у складі послуги з управління будинками, сплачують не за фактично наданий обсяг послуги. В свою чергу, нездійснення розрахунку витрат окремо за кожним будинком може свідчити про встановлення необґрунтованих тарифів на ці послуги.

Дії Підприємства, які полягають у розробленні тарифу на послуги за рахунок нездійснення розрахунку окремо за кожним будинком, і застосуванні таких тарифів, були б неможливими за умови зазнання ним значної конкуренції на ринку, адже в такому випадку споживач послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мав би можливість обирати між кількома виконавцями, і, у разі ущемлення його інтересів, обрав би іншого виконавця.

Колегія територіального відділення визнала вищевказані дії підприємства порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Прес-служба Київського обласного територіального відділення АМКУ

Прочитано 4018 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео