Обов'язковий платіж по субсидії відтепер сплачувати не обов'язково

  • Середа, жовт. 31 2018
  • Автор 

З 1 жовтня 2018 року якщо вартість фактично спожитої послуги менша обсягу обов’язкового платежу субсидіант має право сплачувати лише вартість фактично спожитої послуги. Для прикладу, якщо розмір обов’язкового платежу за певну послугу становить 200 гривень на місяць, але домогосподарство реально їїспожилотільки на 120 гривень, сплатіпідлягатимефактичнийобсягспоживання, тобто 120 грн.

Про інші новації в сфері субсидій, читайте ТУТ

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідання державної установи «Урядовий контактний центр» зазначив, що органи соціального захисту та спеціальні комісії, які приймають рішення про призначення комунальних субсидій, мають враховувати всі життєві обставини людей, що подають заяви про надання державної допомоги. 

Кабінет Міністрів спростив процедуру надання субсидій і заклав 55 млрд грн на програму надання субсидій у проект бюджету на 2019 рік. Як наголошував Володимир Гройсман, цих коштів буде достатньо для того, аби забезпечити людей адресною допомогою. За розрахунками Уряду, кількість домогосподарств, які мають право на субсидію цього опалювального сезону, складе близько 7 млн. Остаточні дані про кількість людей, що отримуватимуть субсидію протягом опалювального сезону, можна буде отримати в грудні. Середня щотижнева кількість звернень за субсидіями наразі становить близько 100 тис. осіб.

 За матеріалами Урядового порталу

P.S.  Увага! ТОВ "Білоцерківвода", напевно, спожіваючись на те, що споживачі не зможуть самостійно осилити текст постанови КМУ, фактично перекрутили зміст постанови та продовжують вимагати у абонентів сплачувати обов'язкову частку. При цьому концесіонер чинить недобросовісно, умисно не подаючи приклад розрахунку, щоб громадяни не могли самостійно розібратися.

Тож будьте уважні!

Для порівняння:

Прочитано 3161 раз
Опубліковано в ЖКГ
Теги

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео