Про забезпечення внутрішньопереміщених осіб житлом

  • П'ятниця, трав. 04 2018
  • Автор 

24 квітня 2018 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2018 року №280 «Питання забезпечення житлом внутрішньопереміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України».

Даною постановою створено правові механізми для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни III групи відповідно до пунктів 11-14 частини другої статті 7 або учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19 і 20  частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Першочерговими умовами для забезпечення житлом таких осіб є потреба у поліпшенні житлових умов і перебування на обліку за місцем проживання відповідно до Житлового кодексу Української РСР на квартирному обліку та на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги.

Забезпечення житлом здійснюється шляхом виплати грошової компенсації для самостійного придбання особами житла як у прийнятих в експлуатацію житлових будинках на первинному або вторинному ринку, так і шляхом інвестування в об’єкти житлового будівництва відповідно до Законів України «Про інвестиційну діяльність» і «Про кооперацію»  в будь-якому населеному пункті на території України.

Особам, які перебувають на квартирному обліку в м. Біла Церква і мають право на отримання грошової компенсації, необхідно особисто подати заяву про її призначення до управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради за адресою: м. Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, буд. 2, к. 305. Більш детальну інформацію можна отримати за телефоном 5-22-71.

Управління соціального захисту населення 

Білоцерківської міської ради

Прочитано 1598 раз
Опубліковано в Громада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео