Чому на білоцерківські маршрути не проводять конкурси?

  • Понеділок, квіт. 23 2018
  • Автор 

Конкурс з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Біла Церква вкотре перенесено. БЦ News з'ясував, чому так відбувається і чи безпечно їздити на маршрутках, у яких термін дії договору на перевезення пасажирів завершився. 

Спершу конкурс на перевезення пасажирів оголосили на 15 квітня, затим перенесли на 15 травня. Нещодавно планувалося провести його 22 травня, але зрештою конкурс знову відкладено. 

Конкурс планують провести на маршрути №2,3,4,5,11,13,16,17,18,19,21,25. По більшій частині цих маршрутів у лютому 2017 року був проведений конкурс та укладені договора терміном на 1 рік.

Тому термін дії договорів закінчився, а відтак виникає питання: на яких законних підставах перевізники обслуговують пасажирів та чи буде хтось відповідати у разі нещасного випадку?

У транспортному відділі БМР запевнили, що користуватися маршрутками безпечно, адже дія договорів триває до проведення нового конкурсу. Також начальник транспортного відділу Олена Шевченко пояснила, що затримка з проведенням конкурсу пов'язана з тим, що постанова КМУ №180 зобов'язує Міністерство інфраструктури забезпечити надання роз'яснень щодо цієї постанови. А от роз'яснень, незважаючи на те, що постанова прийнята ще у лютому 2018 року, до сих пір немає. А тому відділ транспорту БМР не може провести конкурс.  

Прочитано 2139 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео