Умови призначення субсидій на опалювальний сезон 2017-2018 років не змінюватимуться

  • П'ятниця, лип. 21 2017
  • Автор 

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. «Ми маємо позитив, що ціна на газ для населення в цьому році не збільшиться, умови призначення субсидій не зміняться. Тому до жовтня субсидії на новий опалювальний сезон мають бути всім перепризначені», – сказав він.

Павло Розенко також акцентував увагу на необхідності якомога ширше інформувати людей про програму монетизації економії субсидій. «В Одеській області близько 55 тисяч людей мають право на отримання компенсації за економію субсидій. З них 20 тисяч вже подали відповідні заяви до управлінь соцзахисту. Тому зараз головне завдання – поінформувати всіх про їхнє право на отримання готівкових коштів і зробити все для того, щоб люди ці кошти отримали», – наголосив віце-прем’єр-міністр.

26 квітня Кабмін ухвалив рішення про початок процесу монетизації субсидій. Глава Уряду повідомляв, що рішення торкнеться 1,5 млн родин, які зможуть отримати приблизно 700 грн в якості одноразової виплати. Це рішення передбачає грошову виплату, яка дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.

У Білій Церкві також виплачують гроші тим, хто зекономив в опалювальний сезон. Стосується ця норма лише тих мешканців, які використовували газ чи електроенергію для опалення приміщення. У Білій Церкві газом опалюють приміщення та беруть субсидію 4678 споживачів, електрикою – 28 споживачів. Усі вони отримають повідомлення від відділу субсидій щодо розміру субсидії, які держава готова їм повернути. Для цього їм треба буде відкрити рахунок у банку та з ним звернутися до відділу субсидій з 1 липня до 1 вересня. Орієнтовно таким господарствам виплатять 3 млн. грн. зекономленої субсидії.

Прочитано 4771 раз
Опубліковано в ЖКГ

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео