Чи буде гаряча вода у Білій Церкві?

  • Четвер, черв. 22 2017
  • Автор 

20 червня на прес-конференції міський голова Геннадій Дикий відповів на питання щодо гарячої води у помешканнях білоцерківців.

Нагадаємо, Геннадій Дикий став першим мером Білої Церкви, при якому гарячу воду припинили постачати навіть взимку. За словами мера, це невигідно для Тепломережі. Зокрема, навів такі дані: в опалювальному сезоні 2015-2016 років мешканці спожили по 1, 9 куб гарячої води на абонента, а оплатили всього 0, 3 куб м. Причина: вартість гарячої води надто висока, тому більшість мешканців гріє воду бойлерами.

Проте за даними КП «Білоцерківтепломережа», які підприємство опублікувало на своєму сайті, більшість мешканців якраз користувалося централізованою подачею гарячої води,  а не гріють її бойлерами. За даними підприємства, всього споживачів послуги гарячої води у Білій Церкві було 107 306 осіб. З них по лічильнику у квартирі за гарячу воду сплачувало 100 609 осіб, решта - по загальнобудинковому лічильнику чи за нормами споживання. 42 417 осіб у Білій Церкві не споживали гарячу воду, бо гріли її бойлерами, газом тощо. 53 383 особи споживали, але нижче соціальної норми - 1, 6 м. куб на місяць. 4617 осіб споживали від 1, 6 до 3, 65 м куб. 850 осіб споживали понад 3, 65 м. куб. Нескладний підрахунок свідчить, що загалом у тому чи іншому обсязі централізованим постачанням гарячої води користувалися 54, 8% споживачів.

Проте постачання гарячої води у Білій Церкві може відновитися, але лише при одній умові. «Нині першочерговою задачею є обладнати 100% житлового фонду лічильниками теплової енергії, а наступним кроком буде встановлення індивідуальних теплових пунктів на кожний багатоповерховий будинок. Це дасть можливість мешканцям самим вирішувати потрібна їм послуга гарячого водопостачання чи ні», - сказав міський голова.

Під час прес-конференції Геннадій Дикий не зміг сказати, скільки ж зекономило КП "Білоцерківтепломережа", не постачаючи гарячу воду білоцерківцям. Напередодні на це питання журналістів не зміг дати відповідь і керівник КП «Білоцерківтепломережа» Олексій Ходань.

Водночас мер міста зазначив, що нині триває підготовка до нового опалювального сезону, планується замінити близько 6 км трубопроводу на попередньо ізольовані. Вже здійснено гідравлічні випробування трубопроводу «ТЕЦ-місто». Також зараз готується проект щодо повної заміни цієї магістралі.

Прочитано 7129 раз
Опубліковано в ЖКГ

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео