Мешканцям Залізничного селища радять погоджуватися на ширшу дорогу

  • Середа, черв. 21 2017
  • Автор 

8 червня в управлінні містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради відбулося засідання архітектурно-будівельної ради, на якій мешканцям Залізничного селища запропонувала розглянути детальний план забудови території даного мікрорайону.

Нагадаємо, мешканці Залізничного селища на початку цього року з’ясували, що через їх вулиці та прилеглі дачні кооперативи запланована у Генплані міста магістральна дорога. Після численних зустрічей і обговорень у міськраді, де люди висловили свій протест проти дороги, будівництво якої змусило б їх частково зменшити свою присадибну ділянку, демонтувати господарчі споруди, огорожі, а подекуди навіть хати, дійшли компромісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спірну дорогу на Залізничному масиві погодилися зменшити

Компроміс полягав у тому, що відміняти дорогу, закладену у Генплан, не будуть, адже зміни до такого документу заборонено вносити упродовж 5 років. Натомість на етапі розробки зонування цієї території та детального плану забудови обов’язково до обговорення запросять мешканців цих вулиць і дачних кооперативів.

Розробляє детальний план забудови проектно-будівельна фірма «Аркада», засновником та керівником якої є Аркадій Дубік. Саме він презентував мешканцям план забудови.

«Під час зустрічі жителям надали роз’яснення щодо можливих варіантів забудови, а також відповіли на низку запитань. Зауваження та пропозиції, з якими виступили білоцерківці, були вислухані та враховані», - йдеться у повідомленні на сайті Білоцерківської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дачний" сезон у Білій Церкві триває

А от мешканці, навпаки, кажуть, що їм назустріч не йдуть. Під час обговорення, зі слів мешканців, з’ясувалося, що їм знову пропонують дорогу ширшу, ніж є наразі, отже хтось та має поступити своїм тином чи частиною приватних будівель.

На прес-конференції, яка відбулася 20 червня, міський голова Геннадій Дикий пояснив, що, якщо жителі хочуть, аби їх будинки перевели з дачних у жилі, то треба погодитися на таку ширину дороги, яку передбачають будівельні норми, бо по цим дорогам повинна мати можливість проїхати пожежна машина, швидка допомога тощо. Якщо ж не хочуть переводити будинки, то можуть залишати собі таку дорогу, яка є наразі. «Я хочу зазначити, що коли кожен мешканець зрозуміє, що після переведення їх житла з дачних чи садових будиночків у житлові, зросте і ціна будинку, і вартість земельної ділянки, то вони погодяться на розширення дороги», - сказав мер. Для багатьох мешканців такий аргумент може бути не актуальним, так як вони вже перевели свої будинки з дачних у жилі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білій Церкві знесуть хати заради будівництва дороги?

Також під час розробки плану забудови з’ясувалося, що територія, на якій розташована частина дач, не придатна для будівництва дороги, оскільки  там мулистий грунт і є ризик натрапити на плавун. Тож частина дачників видихнули з полегшенням.

Варто зазначити, що проект рішення про детальний план забудови мають розглянути спершу на земельній комісії, а потім на засіданні сесії Білоцерківської міської ради у ІІІ кварталі 2017 року. Тож у мешканців ще є час донести свою думку до представників місцевої влади. 

Прочитано 3385 раз
Опубліковано в Події
Теги

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео