Біла Церква може отримати кредит для заміни ламп вуличного освітлення на Заріччі

  • П'ятниця, черв. 02 2017
  • Автор 

2 червня на засіданні виконкому Білоцерківської міської ради ухвалили рішення про створення робочої групи, яка буде проводити перемовини про можливе отримання 400 тис. євро кредиту під 2% річних від Північної екологічної фінансової корпорації (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO) для заміни ламп розжарювання на енергоефективні ЛЕД-лампи.

За словами доповідаючого в. о. начальника відділу енергоефективності БМР Василя Морського, 1200 світлоточок буде замінено за ці кошти. Також за цією програмою 75 тис. євро нададуть у вигляді гранту. Проте поки що не відомо, на який термін надається кредит. Енергоаудит вуличного освітлення вже провело КП "Білоцерківсвітло", за даними якого визначено, що найбільше втрати на електроенергію припадають саме на мікрорайон Заріччя.

Проте сьогоднішнє рішення ще не означає, що нам вже дають кредит. Це лише рішення про створення робочої групи для подальших перемовин з представниками NEFCO. 

За словами міського голови Геннадія Дикого, у Білій Церкві для вуличного освітлення використовується 50% ламп розжарювання та 50% газорозрядних ламп. 

Прочитано 2863 раз
Опубліковано в ЖКГ

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео