Поліцейські вчать білоцерківців, як поводитися з поліцейськими

  • П'ятниця, лист. 18 2016
  • Автор 

На Білоцерківщині в рамках проведення експерименту поліцейськими надаються «Пам’ятка свідку», «Пам’ятка потерпілому»,  «Пам’ятка затриманому» та  «Пам’ятка затриманому в адміністративному правопорушенні».

На Білоцерківщині, за ініциативи Головного управління Національної поліції в Київській області, з 27 жовтня по 30 листопада 2016 року проводиться експеримент, з метою підвищення обізнаності громадян у їх спілкуванні з представниками поліції при вчиненні ними правопорушень або якщо громадянин є потерпілим чи свідком.

Відповідно до Кримінально – процесуального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Закону України  «Про Національну поліцію» та з метою підвищення рівня обізнаності громадян щодо своїх прав при затриманні, перебуванні у статусі потерпілого, свідка, а також забезпечення недопущення порушень цих прав на території міста Біла Церква та Білоцерківського району проводиться експеримент щодо інформування потерпілих, свідків та затриманих про їх права, шляхом вручання їм працівниками поліції пам’яток.

Так, у пам’ятці потерпілому, зазначається алгоритм дії громадянина коли він за законом отримав статус потерпілої особи, також є розділи в яких надана інформація про те, що відбувається після виклику працівників поліції, роз’яснюється як здійснити перший візит до поліції, права потерпілого та надано корисні поради. Аналогічні роз’яснення надані у  зазначених пам’ятках.

Як зазначив очільник Білоцерківського відділу поліції, Сергій Возненко, надання пам’яток сприятиме кращому вивченню своїх прав та обов’язків мешканцям міста Біла Церква та Білоцерківського району. Правова обізнаність громадян полегшує порозуміння між Білоцерківчанами  та поліцейськими.

Білоцерківський відділ поліції

 ГУ Національної поліції в Київській області

Прочитано 2601 раз
Опубліковано в Події

Коментарі  

Володимир
0 #1 Володимир 26.01.2017, 18:58
Звідки слова "Ви зобов"язані поводитися гідно, бути ввічливими з поліцейськими"? Сергію Григоровичу, пошліться хоча б на один нормативний акт, де таке написано! А не навпаки? Хіба ця фраза не стосується саме поліцейських, котрі, як правило, поводяться з людьми, як з бидлом? Знову "ВСЕ З НІГ НА ГОЛОВУ"?

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео