До липня штрафувати абонентів Білоцерківводи не будуть

  • Середа, квіт. 02 2014
  • Автор 

Директор ТОВ «Білоцерківвода» Ольга Бабій провела прес-конференцію, на якій розповіла, як без штрафів  можна узаконити користування водопроводом і каналізацією, які новітні технології впроваджують для покращення якості води і як будуть боротися з підприємствами, що відмовляються очищувати свої стоки.

З липня 2013 року ТОВ «Білоцерківвода» почало виготовляти карту мереж міста. Це потрібно для розробки гідравлічної моделі, що дозволить регулювати тиск в мережі і заощаджувати електроенергію. В процесі інвентаризації мереж інспектори підприємства виявили велику кількість незаконних підключень в приватному секторі. Штраф за такі дії становить від 7 до 10 тис. грн. Мешканці міста, здебільшого, невинні в такій ситуації, тому що КП БМР «Білоцерківводоканал» до 2010 року не належним чином оформлювали договірні відносини з абонентами при підключенні до мереж. Тому концесіонер надає змогу всім,  хто користується послугами підприємства, але не сплачує за них, стати законним споживачем послуг до 1 липня 2014 року. Після цього терміну доведеться платити штраф.  

Крім того абонентам, у яких відсутня або не належним чином оформлена технічна документація, необхідно виготовити проектну документацію та виконавчі креслення. «Якщо порушень в експлуатації немає, то достатньо буде лише виконавчого креслення. Це заощадить кошти абонента, адже проект коштує від 2,5 до 3 тис грн. Виконавче креслення буде погоджене нашими спеціалістами. Якщо абонент не знає, як його зробити, нехай звертається до нашого технічного відділу за допомогою», - пояснила Ольга Бабій. Для тих споживачів, які не мають фізичної можливості прийти в абонвідділ, достатньо зателефонувати на підприємство і до них виїдуть інспектори, які допоможуть підготувати документацію. Також директор підприємства готова особисто зустрітися з абонентами в прийомний день для вирішення всіх спірних питань.

Ольга Бабій розказала, яких заходів вжито для покращення якості води. Зокрема, підприємство облаштувало нову лабораторію для аналізу якості води, в квітні планується провести повну реконструкцію реагентного господарства з застосуванням нових реагентів, що дасть змогу усунути неприємний запах і присмак. Виготовляється проект реконструкції фільтрів другої черги, вартість проекту 6 млн. грн. Реконструкція дозволить переключитися з першої черги на другу і забезпечити кращу фільтрацію води. «За основними показниками, як-то бактеріологічний стан, важкі метали, вода відповідає нормам. А от запах і присмак є. Тому ми плануємо застосовувати нові реагенти вже цього року», - розповіла Ольга Бабій. А ті підприємства, які не мають локальних систем очистки своїх стоків, будуть оштрафовані, адже їх стоки перевищують всі норми по фосфатам, жирам тощо. З 180 підприємств Білої Церкви лише 1 має свою очисну систему. Погодились з вимогами підприємства і нові заводи – «ТетраПак» і «Біофарма». Решта поки що на приписи не реагують.  

Також директор підприєства зазначила, що технічний відділ підприємства обстежив вулиці на масиві Гайок, де у воді виявлений керосин і шестивалентний хром. Підприємство пропонує прокласти туди централізовані водоводи. Для цього звернулося до міської влади з пропозицією провести громадські слухання серед мешканців цих вулиць аби з’ясувати чи згодні вони самостійно підключатися до цього водопроводу.

Наостанок прес-конференції Ольга Бабій повідомила, що місто вже отримало перший концесійний платіж в розмірі 1, 1 млн. грн. 

Прочитано 3323 раз
Опубліковано в ЖКГ

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео