Члени виконкому Білої Церкви не змогли затвердити нові нормативи стічних вод для підприємств

  • Понеділок, жовт. 31 2016
  • Автор 

На засіданні виконкому Білоцерківської міської ради розгорнулася дискусія щодо рішення Про затвердження Правил приймання стічних вод підприємств у систему каналізації м. Біла Церква. Цей проект рішення передбачав зміни параметрів у показниках стічних вод.

Члени виконкому, а саме: Сергій Кандауров (директор БВАК), Яков Усенко (директор ТОВ «Завод пакувального обладнання «Термо-Пак») та Вадим Фастівський (власник мережі піцерій «Челентано») виступили проти такого рішення, зауваживши, що це не крок назустріч підприємцям, а навпаки посилення вимог до хімічного складу стічних стоків. За їх словами, підприємці, аби їх не оштрафував концесіонер, повинні скидати у каналізацію «ледве не мінеральну воду». До того ж, за словами Вадима Фастівського, підприємці звернулися до незалежного спеціалізованого інституту з проханням вирахувати показники, за якими можна скидати стоки у міську каналізацію. Тому варто дочекатися результату роботи інституту.

Доповідач по цьому питанню, заступник міського голови Сергій Пахольчук зауважив, що каналізація та очисні споруди у Білій Церкві у критичному стані. Якщо нормативи лишаться такими як були у 2013 році, то не виключено, що очисні споруди взагалі зупиняться. А заступник  міського голови Валерій Гнатюк нагадав, що підприємців давно попереджали про те, що з 2017 року ці вимоги будуть підвищені. І закликав членів виконкому, які дали свою згоду на участь в його роботі, приймати у тому числі й непопулярні рішення.

А Геннадій Дикий нагадав, що необхідно брати кредит на модернізацію очисних споруд  у розмірі майже 1 млрд. грн.

У свою чергу Яков Усенко поцікавився, чи задоволені мешканці тією водою, яку постачає концесіонер, та чи виконуються обов’язки по інвестиціям з боку концесіонера. На що Валерій Гнатюк запевнив, що так, тобто питна вода відповідає нормам ДСанПіН, а концесійний довір виконуються ретельно.

Тим не менше, прийняти рішення не вдалося. За наполяганням членів виконкому, розгляд цього питання перенесли на 22 листопада.

У цій дискусії цікавий ще один нюанс: сперечалися між собою представники партії «Самопоміч». У кулуарах не встигли домовитися?..

Прочитано 2203 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео