Маршрути у Білій Церкві суттєво зміняться

  • Четвер, жовт. 06 2016
  • Автор 

5 жовтня відбулася презентація комплексної схеми руху громадського транспорту міста Біла Церква. Схему розробляли експерти Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. Вартість послуг обійшлася міському бюджету Білої Церкви в 90 тис. грн. Презентацію провів доцент кафедри транспортних систем і логістики Харківського національного автомобільно-дорожнього університету – Станіслав Свічинський.

Присутнім було представлено траси маршрутів, які відповідно до презентованої схеми будуть видалені з мережі та ті, які залишаться без змін. Маршрути скоротять, аби не дублювали рух тролейбусів.

Скорочують такі маршрути:

№№ 1, 2-А, 4, 5, 8, 14-А, 26.

Залишаються без змін автобусні маршрути:

Автобусні №№ 11, 18, 21 та тролейбусні  №№ 2, 4, 5.

Зміни на тролейбусних маршрутах:

Маршрут тролейбусу №1 планується продовжити до Гайка.

Маршрут тролейбусу №3 (з.с. «Роток» - ж.м. Таращанський – ж.м. Піщаний) планується продовжити до залізничної станції «Роток» та прокласти його по вул.. Таращанській, Селянській та Заярській в обох напрямках.

Маршрут тролейбусу №3А (з.с. «Роток» - площа «Соборна» - м-в Піщаний) прокласти в обох напрямках по проспекті князя Володимира.

presruh2

Нові маршрути тролейбусів:

- №6 (4 мікрорайон – пл. Перемоги)

-№7 (ж.м.Піщаний – пл. Перемоги)

Збільшиться кількість тролейбусних маршрутів, зокрема, їх планують прокласти по вул. Л.Павліченко, О.Гончара, Я. Мудрого,  Першотравневій, Привокзальній, Київській. Там, де дорога буде вузькою, її розширять за рахунок зеленої зони, тротуару тощо.

Зміни на автобусних маршрутах:

Маршрут №3 (вул. Лісова – з. с. «Роток») прокласти по вул. Таращанській, Заряській та Селянській в обох напрямках

Маршрут №4 (фабрика «Модерн» - пл. Перемоги) прокласти по вул. Героїв Небесної сотні, Привокзальній, Першотравневій, І. Мазепи та площі Перемоги

Маршрут №6 (вул. Лісова – «Сфера-Авто») продовжити до «Сфери-Авто» через Залізничне селище

Маршрут №6А (вул.. Лісова – Урочище Товста) продовжити до вул. Лісової

Маршрут №7 (вул. Семашко – 4 мікрорайон) прокласти через вул. Фастівська, Офіцерська, Привокзальна, Першотравнева

Маршрут №13 («Сфера-Авто» - Гайок) прокласти по Сквирському шосе до перехрестя з вул. Льва Толстого і кінцевої зупинкою на Новокиївському кладовищі.

Маршрут №14 (вул. Лісова – Залізничний вокзал - Гайок)  продовжити до Гайка через вулиці І. Мазепи та площу Перемоги.

Маршрут №16 (ж.м. Піщаний – вул. Січневого Прориву) через вул.. Голубина та Ш.-Алейхема

Маршрут №19 («Сфера - Авто» - з.с. «Роток») прокласти через проспект Князя Володимира та вул. Я. Мудрого, минаючи вул. Т. Шевченка.

Маршрут №25 (вул. Славіна – Одеська траса) прокласти по вул. Привокзальній та Першотравневій в обох напрямках

Маршрут №17 (Хімбуд - Володарська траса) кінцеву зупинку перенести з вул. Січових Стрільців на вул. Володарська траса

Маршрут №22 (Гайок – Залізничний вокзал – з.с. «Роток») прокласти по вул.. Л. Павліченко, Привокзальній, Першотравневій, І. Мазепи через площу Перемоги

На маршрутах №14,18,19,22 доцільно запустити машини, які можуть перевозити 40 пасажирів.

presruh2

Єдиний квиток

Також у перспективі буде впроваджений єдиний квиток на проїзд в громадському транспорті міста, який дозволить повторно не сплачувати вартість проїзду при здійсненні пересадок. 

Світлофори замінять на кільця

Світлофори на небезпечних перехрестях планують замінити на круговий рух, як це є на Соборній площі або біля Першої лікарні.

Сільський автовокзал перенесуть

Автовокзал, який знаходиться біля Центрального базару, також пропонують перенести, щоб розвантажити вул. Ярмаркову. Щоправда, поки невідомо куди: чи на Київську, чи на базі товарної станції Залізничного вокзалу створити автовокзал.

Експерти, розробляючи ці зміни, виходили з таких планів:

-в найближчій перспективі контактна мережа тролейбусних маршрутів буде подовжена до мікрорайону «Гайок». Також збільшиться загальна кількість тролейбусів на лінії з 20 до 40 одиниць;

- пасажир громадського транспорту повинен мати змогу дістатися з одного району міста в інший не більше ніж з однією пересадкою;

presruh3

- повинно бути зведено до мінімуму невиправдане дублювання тролейбусних маршрутів приватними автоперевізниками та взаємне дублювання автобусних маршрутів;

- траса маршруту повинна бути якомога ближчою до найкоротшого шляху між районами міста, які він сполучає.

Коли будуть впровадженні всі ці зміни, поки достеменно невідомо. Керуючий справами виконкому Максим Свірський запевнив, що всі схеми руху будуть розміщені на сайті Білоцерківської міської ради і влада чекає на пропозиції та зауваження від мешканців. Станом на 6 жовтня поки що цієї схеми на сайті немає. Тож можна лише подивитися відповідне відео з презентації.

Прочитано 21675 раз
Опубліковано в Події

Коментарі  

Аліна
+9 #21 Аліна 13.10.2016, 18:04
Як так скоротити 2-а та 26 маршрути??? Звикли до своїх машин, а людям як добиратися????? 2-а дуже довго чекати на зупинці, але ж хоч можна було доїхати і водії нормальні, а тепер що? Це не правильно!!! 26 маршрут також дуже потрібен людям!!!
Наталія
+11 #22 Наталія 13.10.2016, 18:47
Вони наукову роботу пишуть, а про людей ніхто взагалі не думає.Як можна прибрати маршрути 2-а и 26, коли це єдині маршрути, на яких можемо доїхати на першу електричку до Київа.Якщо прибрати маршрут 2-а, то ми в районі Рибгоспу, взагалі будемо, як на острові, відірвані від частини міста і треба буде ходити пішки, то хай пан Дикий приїздить до нас і подивиться, адже у нас і тротуарів нема.Вони говорять про зручність пасажирів, то хай не чіпають наші 2-а і 26, бо у нас , на околиці міста вони єдині, і завжди багато людей їде, і зранку і ввечері і днем!
оксана
0 #23 оксана 13.10.2016, 23:34
Цитую Володимир Михайлович:
Я так зрозумів, просто, прибирають маршрутки з центральної дороги (бул. олександрійський-пл. Волі-проспект Князя Володимира). Треба бути дуже наївним, думаючи, що збільшення кількості тролейбусів, навіть удвічі, зробить час очікування прийнятним.

а смисл звільнити цeнтральну дорогу?щоб на критому,наприкл ад,взагалі вся дорога була "стоянка" базарників?
Світлана
+9 #24 Світлана 15.10.2016, 20:06
Перш ніж витратити 90 тис. грошей з бюджету міста ,який поповнили за рахунок податків білоцерківців,н а розробку руху міського транспорту, потрібно було запитати у людей чи їм потрібні ці нововведення. Маршрути підходили для всіх місцян.І не потрібно запрошувати чужих людей, білоцерківцям підходить те що було.А за зняття 26 маршруту люди владу проклинуть.
Тетяна
+3 #25 Тетяна 31.10.2016, 19:22
Не впевнена, що відповідальні за ці зміни люди читають наші коментарі, але може хтось пояснить- 17 маршрутом кинули жителів вул.і провулків Січових стрільців,як їм вибратись з кінцевих провулків, а чому зник 5 маршрут- як добиратись з Таращанського району на шинний завод. Пане голово-це турбота про людей? Хочемо пояснень!
Ірина
+1 #26 Ірина 03.11.2016, 18:07
Потрібно Продовжити Маршрутку №14 до Гайка, щоб можна було без пересадки доїхати на Піщаний масив.
Марина
0 #27 Марина 16.02.2018, 13:40
Чому маршпут 3 не пускають через м. Піщаний між будинками, де їзде 14 маршрут? Доводиться добиратися двома маршрутами (14 до Соборної площі, а потім на 22). Маршрут 3 став зовсім нікчемний - їзде коли хоче, а інколи не їзде взагалі! А 14 завжди переповнений!

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео