Біла Церква стала третьою у Київській області за темпами створення ОСББ

  • Понеділок, жовт. 03 2016
  • Автор 

29 вересня, виконуючий обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе разом з європейськими партнерами відкрив медіа-день Спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Захід було присвячено процесам децентралізації та результатам об’єднання громад в регіонах України.

В. о. голови КОДА обговорив з міжнародним менеджером Проекту Генриком ван Зілом пріоритетні напрямки взаємодії місцевої влади та громад під час реалізації спільних ініціатив для поліпшення умов життя громадян невеликих населених пунктів.

Також Лев Парцхаладзе презентував учасникам зустрічі напрацювання Київської області щодо реформування галузі охорони здоров’я, освіти, об’єднання громад та організації ОСББ. В. о. голови КОДА розповів, що на сьогодні в Київський області приватизовано 95% житла та створено 705 ОСББ.

«Процес об’єднання громадян набирає обертів і найбільшу активність з управління своїм житловим фондом демонструють жителі м. Ірпінь, де вже створено 135 ОСББ. У Києво-Святошинському районі – 110, у Білій Церкві – 105, у Броварах – 74, а також, чимало їх створено у Фастові, Бучі, Обухові та Борисполі», - повідомив Лев Парцхаладзе.

В.о. голови КОДА запевнив, що Київська обласна державна адміністрація надає всебічну підтримку процесу подальшого реформування сфери ЖКГ. Більш того, відтепер ведення організаційних питань роботи ОСББ як самостійної юридичної особи для жителів області багато в чому буде спрощено завдяки документ-сервісу «ГОТОВО!», де якісні адміністративні послуги та дозвільну документацію можна отримати швидко, комфортно та прозоро. «У наших планах – реалізація подібних центрів у населених пунктах по всій Київській області», - наголосив Лев Парцхаладзе.

Наприкінці зустрічі в.о. очільника КОДА подякував представникам ЄС та ОНН за послідовність у підтримці реформ в Україні і запевнив, що плідну співпрацю над проектами місцевого розвитку буде продовжено.

Всього за час роботи Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» з 2008 року по всій Україні було реалізовано понад 3 700 місцевих ініціатив. Це і проекти поліпшення соціальної інфраструктури, оптимізації місцевого управління та безліч інших, завдяки яким якісні перетворення відчули жителі більш ніж 2000 населених пунктів.

Прочитано 1990 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео