Лічильники газу у квартирі встановлять лише за кошт споживача

  • Вівторок, вер. 20 2016
  • Автор 

Про це повідомив начальник Білоцерківської філії з експлуатації газового господарства ПАТ "Київоблгаз" Ігор Савєльєва на прес-конференції 20 вересня. 

Він нагадав норми законодавства, згідно якого в Україні встановлюють комерційні вузли обліку газу. До 1 січня 2016 року по всій державі мали встановити лічильники у тих квартирах, де є не лише газова плита, а й колонка. Це було зроблено. Надалі держава підрахувала витрати і зрозуміла, що встановлювати за свій кошт лічильник у квартирах, де є лише газова плита, невигідно. Тому з березня 2014 року встановлювали лічильники в дуже невеликій кількості. За словами Ігора Савєльєва лише по 10-20 приладів у місяць.

Законодавство не регламентувало, як саме встановлювати лічильник – поквартирно чи один вузол обліку на весь багатоповерховий будинок. А тому в червні 2016 року НКРЕКП зобов’язала філії газового господарства встановлювати за кошти держави лише загальнобудинкові лічильники.

Тому Білоцерківська філія ПАТ «Київоблгаз» вже встановила 3 таких загальнобудинкових лічильників та ще у 32 будинках підготувала відповідні ящики для розміщення вузлів орбліку.

Звісно, громадяни мають право встановлювати лічильник газу у своїй квартирі та сплачували за використаний газ лише за своїм лічильником. Але відтепер ця послуга стала платною. У Білій Церкві є 5 ліцензіатів, які мають право проводити такі роботи. Серед них і філія «Київоблгаз». Вартість установки з проектом та приладом обліку – 3800 грн.

Водночас будинки не мають права відмовитися від загальнобудинкового лічильника, який встановлюють за кошт держави. Оплата за газ буде проводитися таким чином: кількість спожитих кубів розділять порівно між усіма квартирами за виключенням тих квартирах, де мешканці самостійно встановили собі лічильник та сплачуватимуть виключно за показниками свого вузла обліку.

Тож обіцянка держави встановити у всіх квартирах вузли обліку газу безкоштовно не справдилася. 

Прочитано 4597 раз
Опубліковано в ЖКГ

Коментарі  

Світлана
+5 #1 Світлана 07.10.2016, 13:45
Пан Ігор Савельєв безсоромно обманює всіх білоцеркеівців/ Міністр соц.політики Андрій Рева тповідомив,"Зак он требует поквартирного учета. Более того, в тарифе на газ это заложено.
И отметила, что решение об установке общедомовых счетчиков газа принято Национальной комиссией регулирования услуг. Рева на это ответил, что закон - превыше всего.
Он напомнил, что Закон Украины "О коммерческом учете природного газа" четко прописывает сроки установки счетчиков.До 1 января 2018 года счетчики должны быть установлены тем, кто использует газ только для приготовления пищи.

Рева считает, что дом в данном случае не может быть потребителем, поскольку договоры на поставку голубого топлива газовщики заключают с каждым пользователем услуги отдельно.
Так що,шановні білоцерківці, нас знову хочуть обдерти як липку. Половині міста згідно Закону встановили безкоштовні лічильники, а решті безсоромно пропонують купити за 3800грн.!!!!!
Пан РЕВА, приїдьте до Білої Церкви!!!

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео