Коли у Білій Церкві з'явиться новий дизайн рекламних вивісок та МАФів?

  • Четвер, вер. 15 2016
  • Автор 

Міський голова Геннадій Дикий на початку своєї каденції заявив, що у місті має змінитися підхід до розміщення кіосків та рекламних конструкцій та вивісок. З того часу пройшло 10 місяців, проте до сих пір немає ні визначеного типу кіосків, ні розуміння, де їх можна ставити, а де ні, ні єдиного підходу до розміщення реклами та її вигляду. Тому місто продовжує потопати у засиллі реклами і МАФів. Кореспондент БЦ News розбирався що вже зроблено у цьому напрямку і коли місто може змінити свій зовнішній вигляд та стати туристично привабливим. 

Про МАФи

14 вересня земельна комісія Білоцерківської міської ради підготувала проект рішення щодо розробки Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Білої Церкви. Як тільки місцеві депутати підтримають це рішення, управління містобудування та архітектури має визначити організацію, яка має ліцензію на виконання проектних робіт, або архітектора, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат для розробки такої схеми.

Нині у місті діє схема розміщення МАФів, прийнята депутатами ще у 2010 році.

Щоправда, коли депутати приймуть це рішення та коли з’явиться нова схема, невідомо.

Адже до сих пір немає затвердженого єдиного вигляду МАФів у Білій Церкві. Виконком Білоцерківської міської ради прийняв рішення провести конкурс на кращий вигляд тимчасових споруд. Результати мали оголосити 20 липня, проте цього не сталося, бо ніхто не подав жодної пропозиції.

Нагадаємо, міський голова Геннадій Дикий ще у квітні заявив, що у місті знаходиться близько 600 кіосків, вони всі мають різну форму і вигляд, а подекуди навіть заважають узимку чистити вулиці, тому їх вигляд потрібно впорядкувати.

Про рекламу

У травні міський голова на сесії повідомив, що Управління архітектури та містобудування також розробляє комплексне положення та схему щодо реклами та вивісок на фасадах будинків, магазинів тощо.

Проте, як виявилося, єдиної концепції, як має виглядати реклама у місті, чекати ще довго.

Річ у тім, що одного відповідального за цю роботу немає. Так, Управління містобудування та архітектури має спільно з Асоціацією зовнішньої реклами визначити, які типи рекламних конструкцій (борди, сіті-лайти тощо) і де саме у місті можна ставити, а де – ні.

Управління житлово-комунального господарства, яке до моменту заборони розміщення нових рекламних конструкцій, готувало рішення на таке розміщення, має розробити новий порядок отримання дозволу на встановлення рекламної конструкції. Проте поки що цього не робить, бо розробляється загальнодержавний алгоритм видачі дозволу на встановлення реклами. І на місцях чекають на цей документ.

Розміщувати нові рекламні борди у місті заборонено

Відділ культури та туризму, в свою чергу, розробляє проект рішення, яке винесуть на сесію у вересні і воно передбачатиме, як і хто буде розробляти брендбук міста та власне дизайн рекламних вивісок.

Про зупинки

Також міська влада спробувала змінити вигляд зупинок громадського транспорту. Був оголошений конкурс, проте пропозицій було небагато. Врешті-решт, на виконкомі затвердили ось такий дизайн зупинки. 

Прочитано 2671 раз
Опубліковано в Громада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео