Депутати відмовилися надавати кошти на насос для "Білоцерківводи" та на будинкові лічильники обліку води

  • Четвер, вер. 08 2016
  • Автор 

8 вересня відбулася сесія Білоцеркіської міської ради, як завжди перші дві години були витрачені на запити, звернення, з’ясування стосунків, вирішення політичних питань, виступити звичайних мешканців Білої Церкви, які не змогли у іншій спосіб достукатися до влади у своїх наболілих питаннях. Затим депутати приступили до роботи. 

Про Почесних громадян міста

Першим розглядали питання про присвоєння звання Почесного громадянина Білої Церкви воїну УПА Теодору Дячуну, відомому поету, керівнику осередку «Просвіти» у нашому місті Володимиру Іванціву та посмертно 6 учасникам АТО, а саме: Гончаренку В.В., Ольшевському Я.Б, Павленку Д.П., Попову А. М., Шикері О. Г., Шкурку О.В. Голосування було таємним, тому депутати підтримали таке рішення по всім кандидатурам, окрім Теодора Дячуна. Це образило і ветерана, і представників «Свободи», які його підтримували. У результаті вирішили перенести це питання на наступну позачергову сесію, 13 вересня. Після чого «свободівці» демонстративно покинули залу засідань.

Про земельні рішення

Далі депутати надали згоду на добровільне об’єднання територіальних громад та затвердили положення про громадський бюджет м. Біла Церква. Розглянули також низку земельних питань. Зокрема надали дозвіл релігійній громаді Парафії Архангела Гавриїла Київської Єпархії УПЦ КП під розміщення храму на розі  вулиць Миру та вулиці В’ячеслава Чорновола у сквері «Скорботна Мати» орієнтовною площею у розмірі 10 соток, незважаючи на те, що саме ця конфесія, споруджуючи інший храм, порушила будівельні норми і побудували церкву на теплотрасі. Наслідки таких дій довелося ліквідувати за рахунок місцевого бюджету, витративши на перекладання труб 400 тис. грн. податків білоцерківців. 

Водночас депутати зняли з розгляду питання про надання аналогічного дозволу на розроблення документації відділу з питань фізичної культури та спорту під розміщення дитячих та спортивних майданчиків за адресами: провулок Яровий, в районі будинку № 30, по вулиці Ключова, в районі будинку № 20, по вулиці Нестерова, в районі будинку № 30/32. Отже, депутатів не хвилюють питання розвитку спорту у місті, а от розбудову церков у зеленій зоні, зокрема у скверах, вони охоче підтримують.

Про виділення коштів на закупівлю обладнання для водоканалу

Також депутати відмовилися виділяти кошти для ТОВ «Білоцерківвода» на встановлення 643 загальнобудинкових лічильників обліку холодної води у житлових будинках міста. На це потрібно було 36 млн. грн. У програмі, яка передбачала такі витрати, не було чітко вказано з якого саме бюджету: міського, обласного чи якихось інших джерел. Тому депутати відмовилися підтримувати таке нечітке рішення. Також вони не захотіли виділяти на придбання насосного обладнання гроші у розмірі 900 тис. грн., аргументуючи це тим, що раз водоканал у концесії та концесіонер брав на себе зобов’язання інвестувати в його модернізацію, то немає ніякого сенсу витрачати з міського бюджету гроші на закупівлю насосу.

Про приватизацію комунальних приміщень

Бурхливу дискусію викликало й питання приватизації комунальних приміщень. Рішення по приміщенню по бульвару Княгині Ольги, 3а зняли з розгляду. А от комунальні приміщення за адресою вул. Гайова, 4а та Гайова, 4, Росьова, 6 відмовилися продавати тим підприємцям, які давно їх орендують, взагалі.

Також депутати затвердили перелік комунальної інфраструктури, а саме: Торгові ряди, Зимовий палац, КП БМР «кінотеатр ім.О.Довженка», Палац культури «Росава» (нежитлова будівля літ. «А-3», нежитлова будівля літ. «Б»), Костел Іоанна Предтечі Хрестителя, Медико-санітарна частина ВАТ Росава.

Про численні громадські ради

Не вийшло підтримати й рішення, яке фактично «клонує» Громадську раду при виконкомі м. Біла Церква. Воно передбачало створити громадські ради при структурних підрозділах міськради, тобто при управлінні охорони здоров’я була б рада з фахівців-медиків, при УЖКГ – з комунальників тощо. Депутат Геннадій Джегур зауважив, що немає ніякого сенсу дублювати функції Громадської ради при виконкомі,  яка дії згідно відповідної постанови КМУ та обрана демократичним шляхом. Його думку поділяють й інші депутати, тому й відмовилсия голосувати.

Про транспорт

Також обранці відмовилися затвердити Концепцію розвитку пасажирського транспорту м. Біла Церква на 2016-2020 рік. Нагадаємо, мер обіцяв, що після її затвердження будуть укладені нові договори з перевізниками і будуть діяти у місті нові маршрути. Очевидно, тепер цей процес затягнеться. Хоча нові маршрути і так вже діють.  А от рішення про оновлення тролейбусного парку підтримали. Для цього будуть брати кредит на закупівлю 40 одиниць нових тролейбусів у Європейського банку реконструкції та розвитку. Сума кредиту 10 млн. євро під 7% річних на 13 років.

Депутати працювали повні 8 годин, адже до сих пір не працює система автоматичного голосування "Віче", і вони голосують вручну. До того ж питань у порядку денному було аж 58. 

Прочитано 3618 раз
Опубліковано в Влада

Коментарі  

Елена
+1 #1 Елена 08.09.2016, 21:17
Было бы смешно если бы супермаркеты просили жителей города купить им весы , на которых они будет взвешивать и продавать им Продукты. А водоканал это не смущает....

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео