Мер показав журналістам, як проходять ремонти та асфальтування у Білій Церкві

  • Вівторок, серп. 16 2016
  • Автор 

15 серпня Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий провів виїзну прес-конференцію для представників міських засобів масової інформацію, аби безпосредньо ознайомити журналістів із результатом проведення капітальних ремонтів на ряді об'єктів.

Журналістам показали замінені вікна в ДНЗ №32 «Перлинка» загальним об’ємом 321,24 кв.м. Ціна виконання робіт становить 962, 89 грн. за 1кв.м. Загальна вартість робіт склала 309, 3 тис.грн. Крім  того, було облицьовано 67, 7 кв.м  укосів сандвіч-панелями, на суму 28, 6 тис.грн. Виконувала роботи фірма ТОВ «Глассо».

«Вікна встановлюються сертифіковані, з 2х камерними склопакетами  та енергозберігаючим склом - такі, які  найменше пропускатимуть холодне повітря взимку, - зазначив міський голова. Ціна за роботи є найнижчою, в порівнянні з рядом фірм з інших міст, а якість - висока», - запевнив міський голова Геннадій Дикий.

Також представники ЗМІ побачили капітальний ремонт  прибудинкової території та проїздів по вул. Леваневського, 26. Робіт виконано об’ємом 1357 кв.м, на загальну суму – 373,6 грн. тис.  Ціна робіт за 1 кв.м становить -275,35 грн. Асфальтувала фірма ПП «Велфарм».

«За період, відколи в місті розпочалися капітальні та поточні ремонти доріг, прибудинкових територій  мною особисто,  вже два рази запрошувалася незалежна лабораторія, яка проводила аналіз якості проведення робіт по асфальтуванню. Виявлено, що всі роботи проведено якісно, з дотримання вимог, - відмітив Геннадій Дикий. - Асфальтування проводять три місцеві організації. Виконавці дають гарантію виконаним роботам – 10 років».

gfhrasf

Дорога біля парку Шевченка

Третій об’єктом цієї екскурсії стала частина  дороги по бульвару Олександрійський (в районі парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка), де вже проведено капітальний ремонт асфальту. Покриття має товщину 4 см із асфальтобетону. Роботи на даній ділянці також  проведені ПП "Велфарм". Всього по бульвару замінено 5тис.кв.м. асфальту на суму – 1, 3 млн. грн. Вартість робіт становить 268, 5 грн. за кв. м.

Наостанок міський голова також ознайомив  журналістів з ходом проведення капітального ремонту тротуарів по вул. Логінова біля парку Слави та ЗОШ №1. Тут кладуть не асфальт, а плитку на площі 770 кв. м на загальну суму майже 479,5 тис. грн.  Роботи виконуються ТОВ "БУД-ВЕСТ БЦ". Це саме та фірма, яка, як зазначають експерти Центру локального самоврядування, була створена у березні 2016 року, а  керує нею 26-річний Віталій Сухоруков, колишній працівник ТОВ «МЖК-БУД», що належить екс-заступнику міського голови Віктору Яровому.

brukiv

Тротуар виконаний спеціалістами новоспеченої фірми

Ця молода фірма, яка на ринку будівельно-ремонтних робіт виникла як «гарячий пиріжок», відразу отримала від відділу капітального будівництва Білоцерківської міської ради мільйонні замовлення.

Більше того, їй охоче платять авансом. Зокрема, 8 серпня фірма отримала авансом 307 тис. грн. за реконструкцію міського центру первинної медико-санітарної допомоги №2 по вул. Томилiвська 50/2. Ще 109 тис. грн. авансу отримала за виконання капітального ремонту зливової каналізації по 1-у Водопійному провулку.

Так само авансом отримало кошти в сумі 434 тис. грн. ТОВ «МЖК-БУД» за реконструкцію алеї по бул. Олександрійському вiд перехрестя з вулицею В.Чорновола до дендропарку "Олександрія".

Ще один аванс у розмірі 364 тис. грн. отримала ще одна фірма, яка за даними експертів  Центру локального самоврядування, наближена до міської влади, а саме: ТОВ «Інжинірінг плюс». Кошти надійшли за будівництво пішохідної доріжки вздовж р. Рось вiд пл. Соборної до дендропарку «Олександрія».

Аванси надійшли у серпні, договора складені в останні числа липня, очевидно для того, аби не проводити закупівлі через систему Prozzoro, що стало обов’язковим з 1 серпня.

Лише 15 серпня відділ капітального будівництва БМР вперше вийшов у систему Prozzoro, але при цьому всі 17 закупівель були неконкурентними, закупівлі пройшли в 1 учасника, тож зекономити не вийшло. 

Прочитано 3423 раз
Опубліковано в Влада

Коментарі  

Андрей
0 #1 Андрей 16.09.2016, 08:18
Ремонт главных дорог это хорошо. Почему никто не обращает внимания на безопасность? Например возле троллейбусного депо есть участок проверки тормозов на котором троллейбус может колеса потерять, а не проверить их состояние. Пешеходные переходы , это отдельная тема. Какой "умный" их устанавливает. Кому можно дать совет по их установке. Неужели у этого человека нет автомобиля или он не знает правила дорожного движения?

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео