У червні 1423 дітей Білої Церкви відпочили у літніх таборах

  • Понеділок, лип. 04 2016
  • Автор 

Цікаво, з користю для здоров’я провести час перед новим навчальним роком – саме така мета літнього оздоровлення та відпочинку  дітей. Тож питання оздоровлення дітей  завжди залишається пріоритетним і актуальним. Свідченням цього стало прийняття   міської  програми   оздоровлення та відпочинку дітей міста в 2016 році ( рішення міської ради від 25.12.2015р № 14-03-УП), координацію якої покладено на відділ у справах сім ’ї та молоді міської ради.

Відповідно програми через управління освіти і науки міської ради  на  функціонування  9 пришкільних таборів денного перебування в яких мали змогу відпочити та змістовно провести дозвілля 1000 дітей міста з числа учнівської молоді, було виділено 638,7 тис. грн.; ще 1117,6 тис. грн   було виділено відповідним  відділам та управлінням міської ради  на організацію відпочинку дітей  в заміських закладах оздоровлення та відпочинку.

На сьогодні  закінчила роботу мережа пришкільних таборів із денним перебуванням дітей, в яких відпочили 1000 учнів, серед яких: 60 дітей-сиріт, 62 дітей-інвалідів, 293 дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей, 885 дітей, потерпілих від наслідків аварії на ЧАЕС, 112 дітей, батьки яких є учасниками АТО, 39 дітей внутрішньо переміщених осіб та 210 талановитих й обдарованих юних білоцерківців.Усі табори мали свою оригінальну програму дія­ль­но­сті .

Достатньо різноманітним є направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинкузгідно розподілу   Київської обласної державної адміністрації   (  переважно  на  умовах часткової оплати вартості  путівок за рахунок батьків). З початку року послугами даного оздоровлення було охоплено  70 дітей міста , які потребують соціальної уваги та підтримки. Діти мали змогу оздоровитись в   ДОЗ «Дніпро» (смт.Козин, Обухівський район, Київська область), ДОЗ СТ «Чайка» (с.Чайки, Богуславський район. Київська область), санаторій «Жовтень» ( м.Київ, Конча-Заспа),  ДЗОВ «Зоряний» (с.Карапиші, Миронівський район, Київська область), ДЗОВ «Рассвет»(смт. Сергіївка, Одеська область).

Завершується  підготовка  щодо направлення дітей  на  заміський відпочинок за рахунок коштів  міського бюджету. Близько 250 дітей міста, які потребують соціальної уваги та підтримки  будуть охоплені послугами відпочинку протягом липня -серпня місяців в позаміських закладах області та України. Важливо відмітити й те ,що в поточному році  міська рада  виявила  розуміння і виділила на відпочинок  дітей в позаміських таборах      майже вдвічі  більше  коштів  ніж  минулого року.

На особливому контролі  знаходиться організація оздоровлення та відпочинку дітей, один з батьків яких загинув в АТО чи має статус учасника бойових дій в зоні АТО. Можливість їх оздоровлення у 2016 році розглядатиметься у першочерговому порядку. Цільова група даної категорії  в кількості 73 чоловік формується  за участю громадськості для відправлення на відпочинок до ДЗОВ «Прибережний» (Херсонська  область) в серпні цього року через міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Але, на жаль, на кінець першого місяця оздоровчої кампанії  тільки 1423 дітей мали можливість скористатись своїм правом на оздоровлення та відпочинок (тільки за рахунок коштів міського та обласного бюджетів). За даних обставин важливо, щоб до організації та забезпечення  оздоровлення та відпочинку дітей міста активно долучались профспілки,   адміністрації підприємств промисловості та бізнесу, окремі підприємці, релігійні громади, громадські організації та всі, хто має на сьогодні має відповідний ресурс та фінансові можливості.

Відділ у справах сім’ї та молоді Білоцерківської міської ради  

Прочитано 2834 раз
Опубліковано в Громада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео