Директор парку Шевченка розповів, коли запрацюють атракціони

  • Четвер, трав. 05 2016
  • Автор 

5 травня відбулася 10 сесія Білоцерківської міської ради, на якій депутати ухвалили поміж інших низку рішень по земельним питанням, комунальним ЗМІ, передачі майна. Також прийняли Програму соціального захисту та реабілітації учасників АТО та заслухали доповіді про стан правопорядку у місті від прокуратури та поліції. А от підтримати рішення про безоплатну передачу дерев’яних будиночків від ПП «Будмаркет» парку ім. Шевченка депутати не захотіли, підозрюючи, що в них можуть надалі продавати спиртні напої.

Вже традиційно для нової міської влади сесія тривала довго – 6, 5 годин. Значну частину часу займає поіменне голосування, де кожного депутата окремо запитують, яке його рішення по тому чи іншому проекту документа. Потім комісія вручну підраховує голоси, хоча депутати вже понад місяць тому проголосували за виділення коштів для закупівлі електронної системи голосування «Віче». Більше того розкриття пропозицій по закупівлі обладнання мало відбутися 27 квітня 2016 року. Проте чи відбулося, на сайті Білоцерківської міської ради не повідомляється.

Традиційно на початку були депутатські запити та заяви. Звернулися до присутніх і доброволець батальйону «Азов» Олександр Магдич, який привернув увагу до того, що у місті до сих пір немає центру допомоги учасникам АТО, який мав би бути створений на виконання відпровідного указу президента України, виданого ще у жовтні 2015 року. За словами пана Магдича, заступник голови Київської обласної державної адміністрації Андрій Янченко проінформував його, що міська влада Білої Церкви прозвітувала до КОДА про створення такого центру. А тому Олександр Магдич допитувався, де ж цей центр і хто ним керує. На що міський голова Геннадій Дикий відповів, що якщо у нас немає одного такого центру, то це не означає, що ніхто не допомагає учасникам АТО. Така допомога надається у різних міських управліннях.

Втрутилися в гарячу дискусію і депутат міськради, також учасник АТО, колишній боєць батальйону «Донбас» Володимир Бабенко на голова ГО «Ради матерів та дружин учасників АТО» Олена Лісовенко. За їх словами, дійсно права добровольців, на відміну від мобілізованих чи кадрових військових, практично не захищені і вони потребують більшої уваги, ніж зараз мають, бо дуже часто ці бійці не можуть навіть оформити посвідчення УБД, а тому позбавлені багатьох пільг, якісного медичного лікування тощо.

Аби вирішити проблеми і цих бійців також, міські депутати підтримали Програму соціального захисту та реабілітації учасників бойових дій та інвалідів війни на 2016-2020 роки.

Юрій Чугаєв, прокурор

Звітує начальник Білоцерківської місцевої прокуратури Вадим Чугаєв

Також депутати заслухали звіт про роботу прокуратури і поліції. З’ясувалося, що період переатестації не минув даремно, поки правоохоронці демонстрували свої знання, зросла злочинність. Зокрема, збільшилась кількість викрадень авто, крадіжок майна з авто, пограбунків тощо. Також з початку року до поліції надійшло понад 9000 звернень від мешканців Білої Церкви. Депутати допитувались у начальника поліції Сергія Возненка, як можна зупинити нелегальну цілодобову роботу наливайок по місту, називали конкретні адреси, зокрема Олександр Ореховський, Андрій Король, Володимир Бабенко, Олександр Хозєєв та інші вказували, де працює той чи інший гендель, заявляли про те, що дільничі інспектори практично ігнорують цей факт. Новий начальник поліції обіцяв взяти до відома цю інформацію та розібратися в ситуації. 

Суперечки у сесійній залі викликали і земельні питання. Раніше депутати детально вивчали земельні рішення на засіданнях земельної комісії та на передсесійних депутатських засіданнях. Зараз цього депутатам недостатньо, спірні питання, зокрема по кільком підприємцям, детально розглядалися у сесійній залі, деякі підприємці туди прийшли зі своїми документами. Це затягувало час та викликало бурхливі дебати. Проте така дискусія була цікава лише зацікавленим особам, решта відверто нудьгувала. А міська громада так і не знає до сих пір, чи позбудеться місто нескінчених МАФів під будинками, на зупинках громадського транспорту і в будь-яких інших більш-менш вигідних для торгівлі місцях.

Прийняли депутати і ще одне важливе рішення, а саме: про реформування комунальних ЗМІ. Як відомо, Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає роздержавлення комунальних ЗМІ. Тому подібне рішення мали ухвалити і місцеві депутати. Цим рішенням передбачається, що міська рада вийде із засновників газет «Громадська думка» та «Замкова гора», редакції проведуть перереєстрацію, після чого міська влада укладе з ними договір на оренду їх приміщень строком не менше, як на 15 років з розміром орендної плати як для бюджетних організацій, а також укладе договори на висвітлення діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Затим депутати вдруге зняли з розгляду питання про виставлення об’єктів комунальної власності на приватизацію. Хочуть з’ясувати, по якій ціні продавати комунальне майно і чи треба робити це взагалі.

hozz

Через дві години роботи довелося оголошувати перерву

На міського голову Геннадія Дикого під час сесії чекала неприємна несподіванка. Депутати відмовилися підтримати рішення про передачу дерев'яних будиночків ПП «Будмаркет» (підприємство належить родині міського голови) на баланс парку ім. Шевченка. Ці будиночки з'явилися там під час святкування Різдва Христового та новорічних свят і далі використовувалися для торгівлі. У деяких продавали глінтвейн та медовуху. Тому депутати відмовилися приймати ці рішення допоки директор парку Володимир Грибовський не з'явиться на сесію та не розкаже, як будуть використовуватися ці будиночки. Адже кілька років у парку діють встановлені за директорства Михайла Хоменка кілька кафе, де продають алкогольні напої. Кожен новий очільник парку обіцяв поборотися з цим лихом, проте марно. У цілому депутати не проти такого технічного рішення, але вирішили продемонструвати, що з їх побажаннями варто рахуватися. Міський голова дещо ображено заявив, що давайте тоді відмовлятися від будь-якої благодійної допомоги. 

Під завершення сесії директор парку Володимир Грибовський таки завітав до депутатів та розповів цікаву річ: виявляється йому від попереднього керівництва дісталося всього два документа на парк. Технічної документації на 13 атракціонів не виявлено. Тому вони й не працюють, адже без документації неможливо провести технічний нагляд за станом гойдалок і запустити їх в  роботу. Пан Грибовський каже, що на відновлення документації потрібно 160 тис. грн, ще 60 тис грн. треба витратити на діагностику обладнання. Варто нагадати, що попередній керівник парку Сергій Істомін звільнився ще в кінці минулого року. До 1 квітня 2016 року тимчасовим керівником парку був призначений родич Геннадія Дикого, а саме Юрій Агалієв. За весь цей час жодної інформації, що документація зникла і у літній період діти просто не зможуть покататися на хоч і старих, але таких улюблених гойдалках, від міської влади не надходила. Володимир Грибовський заявив, що створив комісію, яка має з'ясувати питання, де ж поділась документація. 

Тому на власний розсуд і відповідальність він дозволив запустити всього кілька менш небезпечних атракціонів. Також у парку немає медсестри, тому якщо дитина заб’ється на гойдалці, допомогти їй зможуть лише родичі. І немає людини, яка б відповідала за пожежну безпеку. Нині, за словами директора парку, такий працівник проходить навчання.

Всього за 23 дня свої роботи у парку Володимир Грибовський зміг відремонтувати частину покрівлі в адмінкорпусі, висадити кілька туй, налагодити співпрацю з підприємцями, які розвісили канатну дорогу та покосили газони. 

Незважаючи на те, що директор прозвітував про свою роботу, питання з будиночками перенесли на наступну сесію.

На цьому засідання завершилося. 

Прочитано 5356 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео