Депутати вирішили питання із зарплатою працівникам комунальних підприємств

  • Вівторок, квіт. 12 2016
  • Автор 

12 квітня на позачерговій сесії Білоцерківської міської ради депутати виділили кошти на погашення заборгованості по заробітній платі працівникам КП «Тролейбусне управління», а також віднайшли 2, 3 млн. грн. на оплату праці збільшеному штату працівників ЦНАПу.

Таким чином, Центр надання адміністративних послуг, у якого штат зріс від 12 до 42 працівників, отримав кошти у сумі 2 381 015 грн., а саме: заробітна плата з нарахуваннями - 1 915 133 грн., оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 30 000 грн., інші поточні видатки – 435 882 грн.

Збільшення видатків провели за рахунок зменшення бюджетних призначень на фінансування професійно-технічних закладів освіти. Щоправда, профтехосвіта від цього не постраждала, адже до міста надійшла цільова субвенція з держбюджету на фінансування роботи ПТУ у розмірі 2, 5 млн. грн. Тому місто просто забрало свої 2, 3 млн. грн, які раніше заклало на фінансування профтехучилищ. Загалом, через те, що народні депутати внесли зміни до Державного бюджету України на 2016 рік, профтехосвіта цього року фінансується з місцевого бюджету та обійдеться Білій Церкві близько 40 млн. грн.

grusha

На початку засідання міський голова Геннадій Дикий вручив орден "Почесний громадянин Білої Церкви" двом лікарям - Петру Груші та Григорію Яценку

Ще одну колізію в законодавстві теж довелося виправляти місцевим депутатам. Мова йде про те, що Верховна Рада прийняла рішення про збереження в законодавстві права на пільговий проїзд громадян за рахунок державного бюджету і виділила на це 1 917 833 200 гривень. Разом з тим в законі про держбюджет 2016 відповідні видатки у вигляді субвенцій з держбюджету не були передбачені. Президент Петро Порошенко ветував цей закон. 

tstepan

Депутат Володимир Бабенко намагався дати поради новому керівнику Тролейбусного управління у плані заробітку грошей. Проте Руслан Степаньский (на фото ліворуч) прийшов пізніше і порад не почув

Таким чином, місцеві органи влади вимушені компенсувати перевезення пільговиків з місцевих бюджетів, що й зробили депутати Білоцерківської міської ради, виділивши понад 860 тис. грн для КП «Тролейбусне управління».  Начальник фінансового управління Світлана Терещук повідомила, що цього вистачить на погашення боргів по зарплаті за півтора місяця з початку року, хоча на прес-конференції міський голова Геннадій Дикий заявив, що борги погасять за січень, лютий та половину березня.

zminybc

Громадська організація закликала депутатів витрачати на ремонт виконкому свої особисті кошти, а не брати їх з бюджету міста. Щоправда, заклик вийшов з помилкою, але активісти це визнали і не обурювалися, на відміну, від деяких депутатів

Також депутати підтримали депутатське звернення, яке підготувала фракція «Самопомочі», до Верховної Ради та президента України з проханням вирішити, врешті-решт, хто має компенсувати проїзд пільговиків: державний чи місцеві бюджети. Щоправда, написали звернення з орфографічними та граматичними помилками, про що й повідомила депутат від фракції ПЕВУ Тетяна Сербин і попросила перед тим, як надсилати документ у поважні державні інституції перечитати його та виправити помилки. Це слушне зауваження чомусь обурило депутата від "Самопомочі" Дмитра Поліщука, який просив вказати на помилки у зверненні. Власне, ця ситуація для нової влади, схоже, стає типовою, практично всі новини на сайті міської ради друкуються або з друкарськими помилками, або з граматичними.

На цьому засідання позачергової сесії завершилося.

Прочитано 2414 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео