Один із відділів Білоцерківської міської ради очолить людина, яка притягалася до кримінальної відповідальності

  • Середа, бер. 23 2016
  • Автор 

Перші конкурси на заміщення шести вакантних посад в органах місцевого самоврядування завершилися. Перемогли або люди, наближені до міської влади, або ті, хто вже працював у відповідних відділах та управліннях. Серед переможців є людина, яка притягалася до кримінальної відповідальності за зловживання службовим становищем. Також всі переможці будуть призначені на свої посади лише у якості виконуючих обов'язки та терміном на 6 місяців. 

Зокрема, начальником юридичного відділу виконавчого комітету Білоцерківської міської ради стала Нінель Ротаєнко. На сайті Білоцерківської міської ради чомусь відсутня її біографія, хоча нова міська влада пишається тим, що біографії всіх претендентів на вакантні посади оприлюднені. У випадку з пані Ротаєнко це не так. Є інформація, що вона працювала на посаді головного спеціаліста юридичного відділу. Варто зазначити, що на посаду начальника відділу претендував і голова територіальної виборчої комісії Геннадій Кукса, який певний час виконував обов’язки начальника юрвідділу.

Управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради очолив Олег Пусков. Для нього ця посада не нова. В управлінні пан Пусков працював з 1994 році, де пройшов шлях від архітектора до начальника управління, займав посаду головного художника Білої Церкви. З 2008 року працював у приватному бізнесі, зокрема у ТОВ «Архітектурно-виробнича майстерня «Каскад», де є одним із співвласників фірми. Відразу після того як начальник управління Геннадій Кревський після місцевих виборів написав заяву на звільнення, його обов’язки почав виконувати Олег Пусков. Пан Пусков – це креатура заступника міського голови Віктора Ярового, засновника будівельної фірми «МЖК-БУД».

Управління охорони здоров'я Білоцерківської міської ради очолив власник ПП «Беладент» та ТОВ «Беладент Плюс» Павло Маслянко. Те, що переможе саме він, було зрозуміло вже під час співбесіди. Якщо його конкуренту Михайлу Ужвію, головному лікарю Білоцерківської станції екстренної медичної допомоги, заступник міського голови, голова конкурсної комісії Валерій Гнатюк задавав безліч питань, то Володимира Маслянка лише запитав: як він зміг покинути приватний успішний бізнес і зголоситися на таку складну і низькооплачувану роботу.

Відділ культури і туризму очолила Юлія Ковальська, яка працює у цьому ж відділі з 2004 року, обіймала посади спеціаліста 2 категорії, провідного спеціаліста з туризму та охорони пам’яток. Її батько у свій час очолював відділ. На підтримку її кандидатури висловились кандидат історичних наук Євген Чернецький та кандидат філософських наук Олександр Ярмола. При проведенні співбесіди заступник міського голови Валерій Гнатюк відверто запитав у пані Ковальської чи готова та звільняти своїх колег під час реорганізацій бібліотек, музичних шкіл та шкіл мистецтв міста. Тож можна очікувати відповідних кроків з боку міської влади у цьому напрямку.

Начальником відділу обліку та розподілу житла стала Любов Мірошниченко, яка з 1996 року працювала на різних посадах у Білоцерківському міськрайонному центру зайнятості.

Найцікавішою кандидатурою виявився Олег Усенко, який очолив відділ з питань землекористування. Пан Усенко досвідчений в земельних питаннях. Працює в цій сфері з 2000 року. З 2003 по 2006 рік працював начальником Білоцерківського районного відділу земельних ресурсів, а з 2008- 2009 роках - начальником управління Держкомзему в Білоцерківському районі. З 2010 по 2014 рік працював на посаді юрист-консультанта в БНАУ. Проте у біографії пана Усенка не згадується той факт, що в 2011 році проти нього була порушена кримінальна справа за ст. 364. ч. 2 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем». Щоправда, справу закрили у зв'язку із закінченням строків давності. Однак, громаду про цей факт все одно не повідомили.

P.S. За попередньою інформацією, всіх обраних на конкурсі осіб будуть призначати на півроку виконуючими обов’язки. Навіщо тоді було проводити конкурси, взагалі не зрозуміло. Адже тих же заступників Валерія Гнатюка та Віктора Ярового також обрано на півроку, але без усіляких конкурсів. 

Прочитано 5636 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео