СЕС назвала колодязі, з яких у Білій Церкві не можна пити воду

  • Вівторок, бер. 15 2016
  • Автор 

З 4 по 10 березня, що минув, у м. Біла Церква зареєстровано захворювання на туберкульоз 4 випадки, на червінку - 1випадок та 2 випадки на вірусний гепатит, на гострі кишкові інфекції 26 випадків, не пов’язаних між собою. Випадків дизентерії, сальмонельозу не зареєстровано. В осередках інфекційних захворювань проведені необхідні протиепідемічні та профілактичні заходи. 

Зареєстровано 11 випадків покусів людей тваринами, з них дітей -1. Щеплення призначено 6 особам, які були покусані невідомими ( бродячими) тваринами. 
За минулий тиждень захворювання на грип не зареєстровано. Захворюваність на ГРВІ в порівнянні з попереднім тижнем знизилась на 11,2% : захворіло 1184 особи, з них дітей - 1040 (62,3%), госпіталізовано – 38 осіб, з них дітей - 35 (92,1%). 
Тижневий показник захворюваності становить 56,3 на 10 тис.населення, що в 2,5 рази нижче епідемічного порогу для цього періоду - 141,2 на 10 тис.населення.
Білоцерківським міським відділом лабораторних досліджень проводились дослідження якості питної води комунального водопроводу, води з децентралізованих джерел (колодязів) на санітарно-хімічні, мікробіологічні показники, атмосферного повітря на забрудненість оксидом вуглецю, діоксидом азоту, завислими речовинами (пилом), лабораторно-інструментальні дослідження параметрів мікроклімату (температури повітря, відносної вологості, швидкості руху повітря), рівнів освітленості в ДНЗ №1«Веснянка» по вул. Дачній,45. 
За результатами досліджень, вода комунального водопроводу відповідала вимогам Державних санітарних норм і правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10).
За результатами досліджень вода з громадських колодязів по вул.О.Гончара,1/42, вул. Чуйкова, 69, вул. Фурманова, 14, вул. Підвальній, 29 не відповідала вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 по вмісту нітратів, загальній жорсткості , а з колодязя по вул.Чапаєва,98 по вмісту нітратів, загальній жорсткості та мікробному забрудненню. 
Незадовільна якість води по мікробному забрудненню створює небезпечну епідемічну ситуацію щодо виникнення та розповсюдження кишкових інфекцій – дизентерії, вірусного гепатиту А, черевного тифу.
Підвищений вміст нітратів у питній воді особливо небезпечний для дітей віком до 3-х років, оскільки може викликати у них водно-нітратну метгемоглобінемію. 
З метою попередження виникнення випадків воднонітратної метгемогобінемії у дітей Держсанепідслужба не рекомендує населенню використовувати воду з забруднених колодязів для приготування дитячого харчування.
Перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі не виявлено. Параметри мікроклімату та рівні освітленості в ДНЗ №1 «Веснянка» відповідали нормативним значенням. Радіаційний фон в м. Біла Церква не перевищує допустимих рівнів і становить в середньому 18мкр/год.

Білоцерківський міський відділ
лабораторних досліджень
ДУ «Київський ОЛЦ ДСЕСУ"

Прочитано 5917 раз
Опубліковано в ЖКГ

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео