Проект Стратегії розвитку міста Біла Церква на період до 2025 року

  • Середа, лют. 24 2016
  • Автор 

На сайті Білоцерківської міської ради з'явився проект рішення "Про затвердження Стратегії розвитку міста Біла Церква на період до 2025 року"

У пояснювальній записці до проекту рішення зазначається, що Стратегія буде реалізовуватися  протягом десяти років у декілька  етапів в період з 2016 по 2025 роки.

Стратегія була розроблена на основі широкого діалогу та співпраці різних партнерів: жителів міста та громадських активістів, представників влади, ділових кіл, підприємців та освітян, науково-експертного середовища. Було проведено зустрічі із більш ніж 4000 жителів міста, працівниками найбільших підприємств та бюджетних організацій тощо та 8 тематичних фокус-групових інтерв’ю.

Мета Стратегії: до 2025 р. у Білій Церкві має бути створена та впроваджена система розвитку, використання якої сприятиме успішному та збалансованому функціонуванню та процвітанню міста, що включає в себе:

  • трансформацію моделі управління містом – на основі людино-центричного підходу, принципів сталого розвитку та розумного управління
  • розвиток громади міста та громадянського суспільства і підвищення його ролі в управлінні містом
  • перехід до нової просторової концепції міста  (планування міського простору)
  • забезпечення економічного зростання на основі створення сучасної бізнес-екосистеми в місті
  • ставка на інновації та освіту як рушійні сили розвитку міста

Подібна модель розвитку будується на основі активного залучення громади до розвитку міста, використання людського потенціалу (зокрема, відродження підприємницької активності) та переходу до принципів розумного управління - відкритого, ефективного, інноваційного , і має стати взірцем для решти міст України.

В Стратегії передбачаються стратегічні та операційні цілі, напрямки та  плани заходів, обсяги і джерела фінансування з визначенням індикаторів результативності їх виконання, спрямованих на розвиток міста Біла Церква.

Важливим фактором також слід зазначити, що затвердження Стратегії дасть можливість залучити в розвиток міста як державні кошти, зокрема кошти Державного фонду регіонального розвитку, так  і допомогу міжнародних донорських організацій.

З документом можна ознайомитися на сайті Білоцерківської міської ради

Прочитано 3827 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео