Як встановити тепловий лічильник у багатоповерхівці Білої Церкви?

  • Середа, лют. 17 2016
  • Автор 

За інформацією, яку надали редакції в Управлінні житлово-комунального господарства, у Білій Церкві станом на 21 січня 2016 рік з 703 будинків, які підключені до центрального опалення, оснащені приладами обліку близько 300 будинків.

Є три варіанти установки лічильників:

-         За рахунок мешканців будинку

-         За рахунок забудовника (це стосується нових будинків)

-         За рахунок мешканців та КП «Білоцерківтепломережі» (співфінансування)

У будь-якому випадку мешканцям потрібно написати заяву та звернутися до Управління ЖКГ (вул. Чуйкова, 2, тел.:5-10-47), де спеціалісти визначать, який саме лічильник потрібно установити і запропонують одну із форм оплати.

Наразі КП «Білоцерківтепломережа» пропонує встановлення лічильників на умовах співфінансування. Також депутати Білоцерківської міської ради на грудневій сесії в 2015 році прийняли програму встановленні теплових лічильників в нашому місті. Вона передбачає, що вузли обліку будуть встановлені в усіх будинках у період з 2016 по 2018 рік. Фінансуватися програма має відбуватися за рахунок місцевого, обласного, державного бюджету та з інших джерел. За інформацією «Громадської думки», саме під цю програму з бюджету розвитку, який нині проходить обговорення, можуть виділити 3 млн. грн. Цього, звісно, не вистачить на встановлення вузлів обліку у всіх будинках міста в 2016 році. А тому мешканцям доведеться або чекати своєї черги, або встановити лічильник на умовах співфінансування, приміром лічильник купують за міський кошт, а проектні та монтажні роботи оплачують мешканці будинку.

До відома споживачів: встановлення вузла обліку теплової енергії змінює систему оплати. Це означає, що споживач починає платити не по загальним нормативам, а за реально спожите тепло. Вартість спожитого будинком тепла розподіляється між квартирами відповідно до їх площі, включно з площею під’їздів, підвалів тощо. Як правило, в підсумку сума платежів виходить менша. Варто наголосити, що перед тим, як установите лічильник, потрібно максимально утеплити підвали, під’їзди, замінити старі вікна тощо, аби не переплачувати за втрату тепла.

Прочитано 4659 раз
Опубліковано в ЖКГ

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео