Створена ініціативна група, яка підготує обрання Громадської ради у Білій Церкві

  • П'ятниця, лют. 05 2016
  • Автор 

Вчора, 4 лютого, у міськвиконкомі була сформована ініціативна група з підготовки установчих зборів для формування складу громадської ради.

До цієї групи увійшли Турій Олег, Альошин Сергій, Лємєнов Олександр, Місевра Юлія, Скотар Юлія, Коноплястий Максим, Поліщук Віктор, Склярова Галина, Лаврусь Павло, Ратушняк Дмитро, Сахарова Оксана. Перше засідання ініціативної групи планується на 11 лютого.

Група готує проведення установчих зборів та збирає заяви від кандидатів на члена Громадської ради. Для цього інститути громадського суспільства (громадські організації, релігійні установи, недержавні ЗМІ, благодійні фонди, професійні та творчі спілки, асоціації, організації роботодавців, органи самоорганізації населення та інші непідприємницькі товариства) звертаються до ініціативної групи з проханням зареєструвати їх представника для участі в установчих зборах чи зареєструвати кандидата на члена ради.

До заяви,  підписаної уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства, додаються:

-   рішення    керівника    інституту   громадянського   суспільства,    якщо інше не передбачено його установчими документами,  про делегування представника  для  участі  в  установчих  зборах,  посвідчене  печаткою   (у разі наявності);
       - біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського    суспільства;

- копії документів, що підтверджують  легалізацію  інституту громадянського    суспільства;

- інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років.

громадська рада, Біла Церква

За 10  календарних  днів  до  проведення  установчих   зборів приймання заяв для участі в них припиняється.  На підставі поданих заяв ініціативна група складає список учасників установчих зборів та кандидатур  до  нового  складу  Громадської ради.

До складу Громадської ради можуть бути обрані представники громадських, релігійних, благодійних  організацій, професійних спілок та їх об'єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших непідприємницьких товариств та установ, легалізованих відповідно до законодавства   України та таких, що мають статус міських .

Склад Громадської  ради  формується на установчих зборах шляхом рейтингового  голосування за кожну кандидатуру окремо. 

Кількісний склад Громадської ради визначається  установчими зборами та не перевищує 35 осіб.

Строк повноважень складу Громадської ради – два роки.

До складу Громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному  представнику від кожного інституту громадянського суспільства.

Не пізніше   ніж   за   30  календарних  днів  до  проведення установчих зборів Білоцерківська міська рада  в  обов'язковому  порядку оприлюднює  на своєму   офіційному Інтернет-порталі та (або) в інший прийнятний  спосіб підготовлене  ініціативною  групою  повідомлення  про дату, час, місце,  порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах,  відомості про склад  ініціативної групи та прізвище, ім'я, електронну адресу та номер телефону відповідальної особи.

Білоцерківська міська рада затверджує склад Громадської ради на підставі протоколу установчих зборів.

Прочитано 2550 раз
Опубліковано в Громада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео