Депутати прийняли бюджет Білої Церкви на 2016 рік

  • Вівторок, груд. 29 2015
  • Автор 

Сьогодні, 29 грудня, на сесії Білоцерківської міської ради, яка розпочалася ще 24 грудня і в ній була оголошена перерва до сьогоднішнього дня, місцеві депутати нарешті ухвалили бюджет Білої Церкви на 2016 рік. Але бюджет цей технічний, тому що Державний бюджет на 2016 рік та дотичні до нього підзаконні акти президент Петро Порошенко ще не підписав, а отже білоцерківський бюджет ухвалили без нових правок.

Головними змінами, які передбачає ухвалений Верховною Радою бюджет, є передача на місцеві бюджети оплати за пільгові перевезення пасажирів у громадському транспорту, залізниці та оплату пільг за користування телефонним зв’язком. Також, якщо прийняті зміни будуть підписані, платити за харчування дітей в школах та садочках будуть лише місцеві бюджети. Передаються на утримання з місцевого бюджету Білої Церкви і 5 професійно-технічних закладів. Натомість місцевим бюджетам збільшили частку доходу від ПДФО з 15 до 18%.

Проте ствердно говорити про ці зміни можна буде лише після того, як президент України підпише відповідні закони. Тому сьогодні депутати Білоцерківської міської ради прийняли бюджет на старій податковій базі для того, щоб вчасно розпочати новий фінансовий рік, а значить у працівників бюджетної сфери були зарплатні.

Білоцерківська міська рада

"За" прийняття бюджету проголосувало 35 депутатів, 4 утрималось. Традиційно, це депутати від ВО "Свобода", які не голосували за бюджетні питання і в минулому скликанні

Отже, об’єм доходів бюджету на 2016 рік становить 731 млн. грн. З них доходи загального фонду – 688 млн. грн., міжбюджетні трансферти – 298 млн. грн. і спеціальний фонд – 42 млн. грн. Власні доходи складають 390 млн. грн., з яких 95 % - це доходи від 4 податків (ПДФО – 213 млн. грн., єдиний податок – 59 млн. грн., земельний податок – 33, 9 млн. грн. та акциз – 65, 8 млн. грн.)

Спеціальний фонд формується з 4 складових: цільові фонди, власні надходження, надходження до фонду охорони навколишнього середовища та бюджет розвитку. Бюджет розвитку складається з надходжень від продажу землі, продажу майна, внески за пайову участь та дивідендів. Бюджет розвитку планується в сумі 6, 1 млн. грн.

Видаткова частина на освіту та науку – 380 млн. грн., охорону здоров’я – 191 млн. грн., культуру – 36 млн. грн., соціальний захист – 27 млн. грн., фізичну культуру та спорт – 10 млн. грн., сім’ю та молодь – 7, 3 млн. грн. і житлово-комунальне господарство – 34 млн. грн. 

Профіцит між доходами і видатками загального фонду становить 6 млн. грн. Ці кошти передаються в бюджет розвитку, таким чином він збільшується до 12 млн. грн.

Білоцерківська міська рада

Це вже не перша сесія, коли поруч з двома заступниками Валерієм Гнатюком та Віктором Яровим сидить Інна Новогребельська. Кажуть, її міський голова на одній із щотижневих нарад представив як в.о. заступника міського голови з економічних питань. Проте подібного розпорядження на сайті міської ради немає. Інна Новогребельська працювала бухгалтером у ПП "Будмаркет" (засновник Геннадій Дикий). 

На прохання депутатів кошти на виконання депутатських повноважень зросли з 5000 грн. до 22 тис. грн. на рік на 1 депутата. Збільшення відбулося за рахунок програми «Турбота», яка зменшується з 3, 5 до 2, 5 млн. грн.

Також депутати домовились, що у змінах до прийнятого сьогодні бюджету у січні 2016 року внесуть надбавки всім технічним працівникам бюджетної сфери, адже через законодавчі зміни їх доходи з 1 січня зменшаться. Надбавки у вигляді 30% до зарплати потребуватимуть 2, 1 млн. грн. із міського бюджету. І за ініціативи депутатів двох політичних сил – «Блока Петра Порошенка – «Солідарність» та Партії економічного відродження України – депутати вирішили також внести зміни  до бюджету в частині виділення 12 млн. грн. «Тролейбусному управлінню» та 1 млн. грн. «Льодовій арені». Ці зміни розглянуть на сесії в січні. Чергова сесія оголошена на 28 січня 2016 року. 

Прочитано 3913 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео