Найактуальніші питання по оформленню субсидій в 2015 році

  • Четвер, груд. 10 2015
  • Автор 

Доступні житлові субсидії :  питання  та  відповіді

Кому призначається субсидія ?

З 1 жовтня 2015 року субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні  (будинку) осіб.

Чи може бути призначена субсидія особам, які проживають у житловому приміщенні на підставі договору найму ?

 В окремих випадках на підставі рішення комісії та акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства   субсидія   може   призначатися  особі,  яка  не зареєстрована,   але  фактично  проживає  у  житловому  приміщенні (будинку)  на  підставі  договору  найму  (оренди)  житла.

Щодо оформлення особових рахунків при призначенні субсидії

З 1 жовтня 2015 року субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, незалежно від того, чи відкрито на неї особовий рахунок на сплату послуг.

Які документи необхідно надати для отримання субсидії?

Для призначення субсидії необхідно подати до управління праці та соціального захисту населення лише два документи – заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, форма яких спрощена.

Для громадян, які орендують житло необхідно надати  договір найму (оренди) житла.

За який період  враховуються доходи  для призначення субсидії?

 Для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється виходячи з нарахованих особам доходів без урахування податку з доходів фізичних осіб за попередній календарний рік.

Якщо субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається у I кварталі року, середньомісячний сукупний дохід визначається за перші три квартали попереднього року.

За бажанням громадян субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на основі середньомісячного (за три місяці, що передують місяцю, з якого призначається субсидія) сукупного доходу осіб, після подання довідок про доходи таких осіб за зазначений період.

Як сплачувати за комунальні послуги при наявності субсидії, коли вартість спожитих послуг є меншою, ніж визначена обов’язкова частка витрат ?

Громадяни, яким  призначено субсидію для відшкодування витрат на  оплату  житлово-комунальних  послуг,   зобов'язані   щомісячно сплачувати  свою  обов'язкову  частку витрат на оплату цих послуг. У  разі  коли  вартість  фактично  використаної  послуги менша ніж обов’язкова  частка  витрат  на  оплату  цієї  послуги,  громадяни сплачують  її  фактичну  вартість. Сума субсидії, яку структурними підрозділами   з   питань   соціального   захисту  населення  було переказано  на  рахунки  виконавців/виробників житлово-комунальних послуг  для  оплати  їх вартості в розмірі соціальних нормативів і яка не використана домогосподарством внаслідок економії споживання послуг,  зараховується  виконавцем/виробником  як оплата послуг, у тому   числі  обов’язкової  частки  платежу  домогосподарства,  на наступні розрахункові періоди.

Які  умови отримання субсидій для громадян, які вже мають пільги на оплату комунальних послуг?

Житлові субсидії призначаються виходячи з вартості житлово-комунальних послуг з урахуванням пільг, які надаються відповідно до чинного законодавства. 

Умови призначення субсидії для осіб, які мають пільги на оплату житлово- комунальних послуг не відрізняються від умов отримання субсидій для інших осіб.

Чи надаєтьсь субсидія громадянам, які мають борги за комунальні послуги?

 Чинним порядком не передбачено відмову у наданні субсидії домогосподарствам, які мають заборгованість зі сплати за житлово-комунальні послуги. А це означає, що громадяни мають право звернутись за призначенням субсидії до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації із відповідною заявою та декларацією.

Чи необхідно повторно звертатися за призначенням субсидії на опалювальний сезон у разі якщо на даний час субсидію призначено у «нульовому» розмірі?

 Ні, повторно звертатися непотрібно. Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням.   На початку опалювального сезону розмір субсидії буде перерахований управлінням соціального захисту населення Білоцерківської міської ради автоматично без додаткового звернення одержувачів субсидії.

 Як громадянам дізнатися про новий розмір субсидії після проведеного перерахунку у зв’язку з початком опалювального періоду 2015-2016 р.р. ?

 Усім одержувачам субсидії  у зв’язку з початком опалювального сезону управлінням соціального захисту населення Білоцерківської міської ради буде перераховано розмір житлової субсидії та обов’язкової частки платежу на оплату житлово-комунальних послуг  з жовтня 2015 року.

 За результатами призначення субсидій до управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради громадянам уже йти непотрібно. Відтепер нові розміри субсидії та обов’язкової частки витрат буде надруковано у щомісячних  квитанціях про оплату  житлово-комунальних послуг.

Проте, варто пам'ятати, що заяву про призначення субсидії та декларацію про доходи потрібно надати до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації самостійно або надіслати їх поштою.

Управління соціального захисту населення

Білоцерківської міської ради.

Прочитано 5634 раз
Опубліковано в ЖКГ
Теги

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи добре прибирається місто від снігу?

так, добре - 0%
ні, сніг прибирають тільки на центральних вулицях - 50%
а навіщо його прибирати - 50%
мені все одно - 0%

Всього голосів: 2
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео