Юні білоцерківці взяли участь в заході "Київщина - це Європа"

  • Субота, трав. 16 2015
  • Автор 

Вже традиційно, у третю неділю травня,  Україна відзначає День Європи. Це свято було встановлено в Україні «…враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію…» згідно з Указом Президента України  від 19 квітня 2003 р.

У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Основні урочистості з нагоди свята проходять у Києві, але у кожному українському місті чи селі відзначають цей день по-своєму, організовуючи концерти, мітинги, круглі столи, лекції або ж відкриті уроки.

Не оминули увагою День Європи й юні білоцерківці, котрі з радістю долучилися до флешмобу "Київщина - це Європа", організованого з ініціативи заступника міського голови, уповноваженого представника Київської територіальної організації партії "Блок "Петра Порошенка "Солідарність" Геннадія Джегура.

"Участь молоді у подібних акціях є надзвичайно важливою, адже саме їм, нашим дітям, будувати майбутню європейську Україну, - наголосив Геннадій Джегур. - Глибоко символічним є те, що учасники сьогоднішнього флешмобу представлятимуть Білу Церкву на обласному дитячому фольклорно-етнографічному фестивалі "Весна у "Київській Русі". Вони трепетно зберігають і відроджують кращі українські традиції. Вірю, що саме їм випаде доля повною мірою представляти Україну і у європейській спільноті".

До Києва за сприяння начальника управління освіти і науки БМР Юрія Петрика поїхав народний вокальний колектив «Співограй» Центру творчості дітей та юнацтва «Соняшник».

Принагідно зазначити, що Україна — єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи. 

Прочитано 2482 раз
Опубліковано в Події

Коментарі  

RT
0 #1 RT 19.05.2015, 20:29
Это самообман. Никакая Украина не Европа. И никогда ей не была. И никакая Европа нас не ждет. Украина — это коррупция, это отсталость, и убогость(если верить независимым международным рейтингам). Україна — це Африка! Ну это уже лучше.

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео