Лев Парцхаладзе: «Конкурси на право здійснювати пасажирські перевезення по Київській області мають бути абсолютно прозорими»

  • П'ятниця, квіт. 24 2015
  • Автор 

Перший заступник голови Київськоїоблдержадміністрації повідомив, що з метою реформування системи громадського транспорту у столичному регіоні КОДА буде проведений аудит раніше укладених договорів з перевізниками.

«Детальний аналіз результатів усіх проведених за останні роки конкурсів на визначення пасажирських автоперевізників, які обслуговують маршрути загального користування на Київщині, дозволить нам виявити і подолати корупційні схеми в цій сфері та запропонувати громадянам нову якість транспортного сервісу», - зазначивперший заступник голови КОДА Лев Парцхаладзе в контексті укладання договорів з маршрутниками.

Перевізники братимуть участь у конкурсі лише за умови дотримання всіх вимог: наявність автобази з певною кількістю транспортних засобів, які знаходяться у відповідному технічному стані, достатня кількість водіїв, наявність медичних працівників та механіків тощо.

До цього право на перевезення громадян у Київській області могли отримати фірми та компанії, які не зовсім відповідають вимогам до пасажирських перевізників. Відбір останніх проводився за результатами конкурсу, однак були випадки, коли конкурсний комітет приймав непрозоре або упереджене рішення на користь тих чи інших суб’єктів. Побачивши за цим явні ознаки корупції, Лев Парцхаладзе разом з начальником Управління інфраструктури КОДА Вадимом Галицьким почали перевірку й аналіз результатів конкурсів, укладених за останні кілька років.

Змінюється і сам підхід до проведення конкурсів та умови участі в них. З метою запобігання корупції навколо пасажирських перевезень на автобусних маршрутах загального користування, віднесених до компетенції КОДА, протягом двох місяців затвердять повну мережу маршрутів по Київський області, що унеможливить виникнення маршрутів «невідомо звідки» чи тіньових (нелегальних) перевізників. Окрім того, поставлено завдання оптимізувати траси слідування по області, що вплине і на зручність пересування для населення, і на умови праці для перевізників, адже, за словами Вадима Галицького, «головним є не кількість маршрутів на Київщині, а їх якість, зручність і доступність».

Лев Парцхаладзе підкреслив, що все це значною мірою залежить саме від перевізника, і «коли будуть створені абсолютно прозорі, чіткі та зрозумілі умови проведення конкурсів, а їх результати не викликатимуть жодних сумнівів, тоді почнеться справжня конкурентна боротьба перевізників і отримати право роботи зможуть лише найкращі з них».  

Прочитано 2662 раз
Опубліковано в Події

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Як ви оцінюєте той факт, що до міської ради тепер треба проходити через металеву рамку?

негативно, від кого ховається влада - 66.7%
позитивно, це потрібно для безпеки чиновників - 0%
я туди і так ніколи не ходив - 33.3%
я не розумію навіщо це зробили - 0%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео