Депутати зірвали проведення 74 сесії Білоцерківської міської ради

  • Четвер, квіт. 23 2015
  • Автор 

74 сесія Білоцерківської міської ради не відбулася. На цей раз каменем спотикання стала відсутність одного із заступників міського голови. Депутати хотіли заслухати його звіт про роботу, проте чиновник пішов у відпустку. На знак протесту 11 депутатів просто залишили сесійну залу. Залишилось 29 обранців, а цього недостатньо для проведення сесії. 

За цей рік це вже друга сесія, яка зривається. Попередня, 73 сесія, відбулася лише з третьої спроби. А причина, фактично, та ж: депутатський корпус розділився на тих, хто хоче і надалі роздавати земельні ділянки в місті, де офіційно вільних соток немає, і тих, хто не хоче брати участь в подібній справі. Минула 73 сесія відбулася з третьої спроби лише тому, що земельні питання не стояли першими в порядку денному. Спершу депутати проголосували за виділення коштів центру соціально-психологічної реабілітації "Злагода" та Білоцерківському будинку художньої творчості. А от земельні ділянки, про які писав БЦ News, так роздати й не вдалося. Тоді депутати запропонували розділити проекти рішень щодо земельних ділянок на окремі документи, а також заслухати звіт заступника міського голови Віктора Сокола, який і опікується цими питаннями.

Сказано - зроблено. Проекти рішень розділені, звіт в письмовому вигляді депутати отримали і до сесії встигли з ним ознайомитися. А от заступник на сесію не прийшов, бо пішов у відпустку. Така постановка питання не задовольнила частину депутатського корпусу. Начальник управління містобудування та архітектури Геннадій Кревський спробував коротко проінформував про ситуацію з межами міста, адже по цьому питанню депутати теж хотіли почути Віктора Сокола. Виявляється, в 1995 році Білоцерківська райдержадміністрація оформила землевпорядні документи в тому числі й на землі, які фактично забудовані білоцерківськими підприємствами та житловим фондом міста. Держкомзем погодив цю документацію. При цьому у міста ніхто не запитував згоди. З 2006 року нинішні профільні служби міста, в тому числі і заступник міського голови Віктор Сокол, пробують погодити межі з довколишніми селами, але ті на компроміс не йдуть. А без погодження вже розроблену документацію з межами Білої Церкви Верховна Рада розглядати не може. Відсутність меж призвела до того, що місто має фактично забудованої території десь на 7000 га, а офіційно за Білою Церквою значиться лише 3500 тис. га. Тому міські підприємства, які розташовані на сільських землях, платять податок не в бюджет міста, а таким селам, як Шамраївка, Фурси, Піщане тощо.

В’ячеслав Хмельницький закликав депутатів покинути сесійну залу. Підтримали колегу 10 міських обранців. Кворуму не стало. Сесію не провели. Загалом на розгляд депутатів виносилося 13 земельних рішень, встановлення межі прибережно-захисної смуги уздовж берега р. Рось , видача дозволу на розробку містобудівної документації, приватизація комунальних об’єктів, надання приміщення для помічника народного депутата Олександра Марченка. Мали депутати заслухати і звіт про виконання програми запобігання та лікування серцево-судинних захворювань.

Були і рішення, які б відразу відчули мешканці міста. Мова йде про підтримку кооперативів, ОСББ, введення мораторію на розміщення кіосків по місту, звільнення від сплати за ліфт мешканців перших поверхів тощо. 

Прочитано 3017 раз
Опубліковано в Влада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео