Нема рішень по землі - не буде й сесії

  • Четвер, бер. 19 2015
  • Автор 

19 березня 73 сесія Білоцерківської міської ради не відбулася. Не вистачило депутатів для кворуму. На сесію прийшло всього 29 обранців при необхідній мінімальній кількості в 31 голос. За інформацією БЦ News демарш вчинили ті депутати, які хотіли провести низку рішень по землі, але їх колеги відмовилися голосувати за «земельний дерибан». Подаємо коротко самі цікаві пропозиції по землі, які виносилися на сесію вже з пропозиціями або «зняти» або «відмовити», і, вочевидь, так обурили деяких міських обранців.

Зокрема, пропонувалося зняти в проекті «Про оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки юридичним особам та фізичним особам-підприємцям» рішення надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду

- ПП «РІВ ГРУП» під розміщення складських приміщень (нежитлова будівля літера «Б» (елінг) в місті Біла Церква по бульвару 50-річчя Перемоги, 5-а орієнтовною площею 0,0438 га, за рахунок земель населеного пункту м. Біла Церква. На передсесійних депутатських комісіях ще до лютневої сесії по цьому рішенню заступник міського голови Віктор Сокол зазначив, що якщо його ухвалити, то перекриється проїзд до р. Рось. Тому міський голова Василь Савчук особисто наполягає на відмові. Але депутати лише зняли з розгляду питання, тож його знову включили в порядок денний вже березневої сесії.

Пропонувалося зняти також питання поновлення договору оренди ФОП під розміщення торгового павільйону в місті Біла Церква по бульвару 50-річчя Перемоги, в районі Критого ринку, загальною площею 0,0046 га, строком на 5 (п’ять) років. Оскільки МАФ побудований на комунікаціях і дозвіл на його розташування видавали лише тимчасовий, тим не менше підприємець вирішила зробити з кіоску капітальну споруду, обклавши його цеглою.

Пропонувалося зняти з розгляду і поновлення договору оренди ТОВ «Алекс К ЛТД» під розміщення денної тимчасової стоянки автомобілів в місті Біла Церква по вулиці Нагірна,3, загальною площею 0,0785 га, строком на 5 (п’ять) років.

Пропонувалося зняти й пропозицію передати земельну ділянку в оренду ФОП під розміщення павільйону з влаштуванням літнього майданчика в місті Біла Церква по Сквирському шосе, в районі житлового будинку № 228, загальною площею 0,0275 га, строком на 5 (п’ять) років.

Виносилося на сесію і питання передачі в оренду земельної ділянки ПП «Артезіан» під розміщення виробничої бази в місті Біла Церква по вулиці Привокзальна, 93-А, загальною площею 0,0332 га, в складі трьох земельних ділянок: ділянка площею 0,0229 га, ділянка площею 0,0074 га та ділянка площею 0,0029 га строком на 5 (п’ять) років з двома пропозиціями: зняти та відмовити.

Пропонувалося відмовити в оренді земельної ділянки ФОП під розміщення павільйону в місті Біла Церква по вулиці Леваневського, в районі житлового будинку № 47/1, загальною площею 0,0087 га, строком на 3 (три) роки та ФОП Сіваєвій Галині Нестерівні під розміщення сервісу автомобілів в інтересах мешканців міста в місті Біла Церква по проспекту Князя Володимира, загальною площею 0,1000 га, строком на 3 (три) роки.

Пропонувалося відмовити в укладанні договору особистого строкового сервітуту:

- ФОП під розміщення павільйону в місті Біла Церква по вулиці Ставищанська, в районі перехрестя з вулицею Піщана перша, загальною площею 0,0030 га, строком на 3 (три) роки,

- ФОП під розміщення павільйону в місті Біла Церква по Сквирському шосе, зупинка «Піонерська» в районі дендропарку «Олександрія», загальною площею 0,0030 га, строком на 3 (три) роки, 

- ФОП під розміщення кіоску в місті Біла Церква по бульвару 50-річчя Перемоги, у дворі житлового будинку № 77, загальною площею 0,0018 га,

- ФОП під розміщення автопричепу в місті Біла Церква по вулиці Леваневського, навпроти будинку №36, загальною площею 0,0007 га, строком на 3 (три) роки

- ФОП під розміщення МАФ (без встановлення її стаціонарно) для торгівлі баштанними культурами в місті Біла Церква по бульвару 50-річчя Перемоги, 84, біля супермаркету АТБ, загальною площею 0,0010 га (з них: під місцем - 0,0002 а, для утримання в належному санітарному стані – 0,0008 га), строком з 10 липня 2015 року по 01 листопада 2015 року.

В проекті рішення «Про оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки громадянам» пропонувалося відмовити в наданні дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність:

-           для будівництва гаража по вул. Богдана Хмельницького, 34,

-          28 гаражів (всі по 100 кв м) по вул. Томилівська, в р-ні ж/б № 71 (це вільні земельні ділянки в промзоні),

-          ділянки в розмірі 7 соток в пров. Яровий, 30 для ведення садівництва,

-          для будівництва гаража в пров.Партизанський другий, в р-ні буд.№15,

-          для будівництва 6 гаражів (всі по 24 кв м) по вул.Партизанська,35,

-          для будівництва 4 гаражів (по 100 кв м)

-          двох ділянок по 10 соток і однієї ділянки по 12 соток по просп. Князя Володимира

Також пропонувалося відмовити у затвердженні проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність та передачі земельної ділянки у власність:

-         40 кв м для будівництва гаража за адресою вул. Комсомолська, в р-ні ж/б №87;

-         927 кв м. для ведення садівництва за адресою вул. Ставищанська,114

-         28 кв м. для будівництва гаража в районі вул. Гайова, 41

-         100 кв м для будівництва гаража по вул. Чуйкова, в р-ні ж/б №1

Також пропонувалося відмовити в наданні дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду:

-         80 кв м. для ведення садівництва за адресою Вул. Тімірязєва, 94/87

-         2707 кв м. (27 соток) для ведення городництва за адресою Пров. Таращанський,123

-         1200 кв м. (12 соток) для ведення городництва за адресою Пров. Таращанський,123

-         1000 кв м. (10 соток) для сінокосіння за адресою просп. Князя Володимира

-         250 кв. м. для сінокосіння по вул. Шевченка

Та, незважаючи, навіть на такий масив ділянок, які б не пройшли на сесії, в двох проектах рішень залишається ще маса ділянок, які б могли успішно роздати депутати, збільшуючи по місту кількість МАФів, кафе, СТО. Хоча серед них були й такі позитивні рішення як відведення земельної ділянки під будівництво церкви УПЦ КП та багатоквартирного будинку. Але про ці, вочевидь, перенесені на наступну сесію рішення читайте в наступному матеріалі БЦ News.

Прочитано 4001 раз
Опубліковано в Громада
Теги

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео