«Главное, ребята, сердцем не стареть…»

  • Вівторок, лип. 01 2014
  • Автор 

Академія пенсіонерів - це місце для тих, хто прагне затишку, душевної гармонії та відпочинку. Вона створена для людей, що віддали частинку свого життя, здоров’я, часу на благо майбутніх поколінь і заслужили на повагу та увагу до них. Дивлячись на членів Академії, розумієш, що головне – це не старіти душею,  і тоді твоє життя буде яскравим та насиченим подіями. Інколи, порівнюючи молодих людей, що безцільно й пасивно витрачають свою молодість вдома за комп’ютером,  та пенсіонерів, які регулярно відвідують театр, співають у хорі та займаються спортом, починаєш сумніватися, хто ж із них є дійсно молодим. 12 червня в урочищі Голендерня відбувся захід, присвячений закриттю другого щорічного сезону Академії пенсіонерів.

Саме на нього мене запросила бабуся (звичайно ж, у якості вболівальниці), яка разом із колежанками готувалася до виступу у складі хорового колективу на черговому загальноакадемічному конкурсі. Чесно кажучи, їхала без особливого ентузіазму, з дому намалювала собі якусь уявну гнітючу картину, але відразу ж змінила свою думку, коли побачила завзятих, усміхнених, бадьорих, енергійних людей поважного віку…

Захід розпочала директор Благодійного фонду Констянтина Єфименка Олена Ткач, яка побажала академістам піднесеного настрою та передала вітання від Костянтина Олексійовича, який насамперед побажав здоров’я, гарного відпочинку та незабутніх вражень від свята. Далі була перекличка: кожен із 32 клубів представляв себе речівкою, демонструючи в такий спосіб цілковиту налаштованість тільки на перемогу.

Згодом Олена Дмитрівна розповіла про доволі насичену програму заходу: танці, співи, декламаторська й  акторська  майстерність. Але родзинкою свята все-таки був конкурс «Битва хорів», у якому взяли участь 11 хорових колективів. Усі вони були сильними й підготували  цікаві виступи, здивувавши всіх присутніх неординарністю, артистичністю, оригінальністю костюмів. Проте  журі мало обрати лише 4 учасників, які б у фіналі боролися за звання кращого хорового колективу. Непросто було журі прийняти правильне й об’єктивне рішення, тому  кращими з кращих стали не 4, а відразу 5 хорів: колектив «Вербиченька» (клуби «Діамант», «Усмішка», «Лада», «Калина»), хор клубів «Чарівна мить» та «Журавка», творчий пісенний осередок клубів «Зарічани» і «Промінь надії», хор клубів «Криниця життя» і «Росинка», хоровий колектив клубів «Вечірні зорі», «Золота осінь», «Щедрий вечір», «Калина».

Переможця фінального етапу обирали глядачі, яким були попередньо видані  картки для голосування. І найкращим хором став колектив клубів «Чарівна мить» та «Журавка». Переможці були нагороджені подорожжю на катері по річці Рось!

Під час спілкування з найкращим хоровим колективом їхній хормейстер Ніна Яківна Левченко зауважила, що перемога була не важкою, а очевидною: "Ми готувалися плідно, як має бути. Зі мною працюють люди, які розуміють, що таке робота у колективі, командний дух. Наполеглива праця, репетиції, креатив та віра у свої сили є запорукою успіху".

Про суперників Ніна Яківна сказала: «Суперники сильні та цікаві, усі виступи були гідними,  і взагалі,  я вважаю, що всі ми переможці!»

Після цього Олена Дмитрівна побажала академістам гарно провести канікули та з новими силами прийти в  наступний навчальний рік, адже він,  за її словами,  буде ще більш насиченим і цікавим. На цьому свято не завершилося – почалася дискотека з українськими піснями та танцями.

Взагалі, кожен із пенсіонерів вибрав свій спосіб розважитися: хтось танцював, хтось співав, хтось спілкувався з товаришами, хтось декламував вірші, а хтось просто грівся під теплим літнім сонечком.

Спеціалісти кажуть, що головні ліки від старості – творча праця.  Якраз на пенсії з’являється час, щоб нею займатися. Та і взагалі, у пенсії є багато позитивних сторін. Згадаймо, на що найчастіше скаржаться працюючі люди? На нестачу часу. А тепер, плануючи час, можна зробити все те, про що ви так довго мріяли. Хотіли навчитися малювати? Починайте. Ви збиралися почати заняття спортом? Тепер – будь ласка. Мріяли займатися музикою? Займайтеся на здоров’я! Пам’ятаймо, що активні пенсіонери – це загальноєвропейський феномен. Тобто, займаючи активну життєву позицію, ви долучаєтесь до сучасних тенденцій. Просто дозвольте собі цю розкіш – залишатися молодими довше. А ми, ваші діти та внуки, пишатимемося вами.

Вікторія Підгорна, 

учениця 11 класу Білоцерківського колегіуму

 «Битва хорів - 2014». Фотоальбом

Прочитано 2415 раз
Опубліковано в Дозвілля

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Чи подобається вам площа пам'яті загиблих захисників України по вул. Героїв Небесної Сотні?

ні, я не розумію цієї концепції - 66.7%
так, стає все кращою - 0%
коли її нарешті закінчать? - 0%
чому у нас стільки місць вшанування пам'яті захисників України? - 33.3%

Всього голосів: 3
The voting for this poll has ended

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео