Жінки розповіли, як тривають їх переговори із владою стосовно 72 ОМБР

  • Вівторок, лип. 29 2014
  • Автор 

В Білій Церкві, мабуть, кожен чув про те, що військовослужбовці 72 ОМБР зараз перебувають в непростих умовах на передовій, їх постійно обстріляють з боку Росії, і з боку терористів на території України. То ж матері, дружини, сестри, чиї рідні зараз знаходяться там, вирішили не сидіти, склавши руки вдома, а діяти. Перша поїздка, яка, до слова, відбулася і завдяки транспортному забезпеченню з боку мерії, відбулася 16 липня. Про переговори БЦ News повідомляв своїх читачів. Зараз пропонуємо до вашої уваги звіт жінок, про те, яка робота з того часу пророблена, з ким зустрілися і які їх подальші кроки. 

Сьогоднішня ситуація в нашій державі вражає кожного свідомого українця. Аналізуючи почуте й побачене в ЗМІ, розповіді очевидців та учасників АТО про реальний стан справ у зоні проведення антитерористичної операції, не можна залишатися осторонь. Ми всі розуміємо, що кожен військовослужбовець готовий сьогодні стояти на захисті суверенітету, непорушності кордонів та спокою мешканців України. Безперечно, саме в  найгарячіших точках бойових дій для достойної боротьби повинно бути достатньо людської сили, військової техніки, боєприпасів.

Матері, дружини, сестри та небайдужі до долі солдатів люди впевнені, що під час війни чи бойових дій зволікання веде до великих втрат і тому звернулися з відповідними зверненнями до місцевих рад, до народного депутата України Чудновського В. О., до Начальника Генерального штабу України Муженка В. М., до Міністра оборони УкраїниГелетея В.В., до Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних сил України Порошенка П. О.

Перше звернення мало такі термінові вимоги:

- ввести в країні військовий стан;

- провести повну мобілізацію в масштабі всієї держави  з метою приведення збройних сил України в повну бойову готовність і поповнити лави 72 окремої механізованої бригади м. Біла Церква;

- закрити державний кордон із Росією, зупинити проникнення з іншої держави військової техніки, зброї та  бойовиків;

- призначити на місця професійний командний склад, провести заміну існуючого командування;

- дати доручення Військовій прокуратурі провести повне розслідування дій чиновників, відповідальних за матеріальне забезпечення засобами захисту, медикаментами, харчуванням та водою військовослужбовців в зоні АТО, перевірити проведення тендерів на постачання продукції та самих постачальників, зокрема особливу увагу приділити бронежилетам із Ворзеля та харчуванню виробництва ТОВ «Хутровик»;

- призначити службове розслідування щодо отримання та розподілу матеріально-технічного забезпечення й гуманітарної допомоги серед військовослужбовців 72 окремої механізованої бригади м. Біла Церква, на час розслідування просимо відсторонити від виконання своїх обов’язків Бухановського Володимира Станіславовича.

Документи були зареєстровані у відповідних службах, однак часу для отримання письмових відповідей у нас не було. Тому рідні військовослужбовців наполягли на зустрічі з Президентом України Порошенком П. О., яка відбулася 17 липня 2014 року. Президент запевнив, що робитиме все для мирного врегулювання конфліктної ситуації, а поки що допомога в район АТО буде надана, шпигунів та офіцерів-дезертирів буде виявлено й покарано, всі проблеми, які ми передали в письмовому вигляді, будуть серйозно контролюватися.

Проаналізувавши відповіді високопосадовців та ситуацію в районі АТО протягом тижня (з 17.07 по 24.07), 25 липня під стінами Адміністрації Президента України в черговий раз зібралися рідні військовослужбовців для проведення мирної акції з проханням встановлення миру шляхом переговорів між усіма сторонами конфлікту й залученням країн Європейського союзу та Америки.

Крім того,всі рідні попросили до повного встановлення миру терміново підсилити війська в районі проведення АТО, зокрема в Амвросіївці, Довжанському, Червонопартизанську, Маринівці, Дяковому та под.; скоротити керівну вертикаль та дозволити командирам на місцях приймати оперативні рішення, призначити командирів із числа відставних офіцерів-афганців, які мають досвід командування в бойових умовах; забезпечити поповнення фахівцями й запчастинами штатної інженерної техніки наших військ; розширити транспортний коридор уздовж кордону і негайно забезпечити повноцінне постачання, вивезення поранених, ротацію особового складу; закрити кордон шляхом посилення мінування місцевості на кордоні в місцях проникнення диверсійних груп і виїзду артилерійських батарей російських військ на нашу територію.

Наступним правильним кроком вважаємо звернення до Посольства Федеративної Республіки Німеччини та Представництва Євросоюзу в Україні з такими проханнями:

- вплинути на  Кремль щодо термінової зупинки обстрілів наших військових з боку Росії та припинення постачання зброї бойовикам на територію нашої держави;

- вплинути на позицію інших країн, аби унеможливити продаж зброї Росії, зокрема військового корабля «Містраль», потужність якого може бути направлена проти нашої країни;

- розглянути можливість розміщення спостерігачів ОБСЕ в усіх контрольно-пропускних пунктах, щоб європейські  спеціалісти самостійно могли оцінити масштаби допомоги бойовикам із боку Росії;

-  сприяти проведенню переговорів між Україною та Росією з метою досягнення миру на території нашої держави.

Кожен патріот вірить у перемогу України. Сьогодні немає більшого завдання, ніж зберегти територіальну цілісність держави та мир на нашій землі.

До слова, на сьогодні створена громадська організація «Всеукраїнське об’єднання матерів та дружин учасників АТО», основною метою якої є здійснення та захист  прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема соціальних, правових, економічних, політичних та інших інтересів військовослужбовців та членів їх сімей. Діяльність Організації не спрямована на отримання прибутку. Керівні органи Організації (голова, засновники та ревізійна комісія) працюють на громадських засадах, тобто безоплатно.

Якщо у нас виникають проблеми чи питання, то, згуртувавшись, їх можна вирішити швидше.

До нас звертайтесь за адресою: вул. Ярмаркова, 1/23.

ГО «Всеукраїнське об’єднання матерів та дружин учасників АТО»

Прочитано 3345 раз
Опубліковано в Громада
Теги

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео