"Горбатий" міст готовий до ремонту

  • Вівторок, черв. 20 2017
  • Автор 

На прес-конференції, що відбулася 20 червня, міський голова Геннадій Дикий проінформував щодо питання капітального ремонту "Горбатого" мосту.

Мер зазначив, що вже розроблено проектно-кошторисну документацію на його ремонт, яка передбачає розширення мосту, заміну дорожнього полотна. Експертизу ця документація також пройшла. Лишилося знайти кошти.

Вартість робіт становить 23, 5 млн. грн. Роботи проводитимуть по принципу співфінансування, тобто частину коштів дає міський бюджет, а частину – обласний. Місто вже виділили 2, 35 млн. грн. на ці роботи, а от коли кошти дадуть з бюджету Київської області, наразі невідомо.

Нагадаємо, у березні 2016 року міст було перекрито для руху вантажівок, оскільки він знаходиться в аварійному стані. У результаті вантажні автомобілі поїхали в об’їзд по вул. І. Мазепи (Щорса), Привокзальна, Фастівська та Першотравнева. Цього року мешканці вище названих вулиць кілька разів перекривали дорогу з вимогою заборонити проїзд вантажівок, адже від сильної вібрації руйнуються їхні будинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі чотирьох вулиць Білої Церкви погрожують перекрити дороги

Також нагадаємо, що у 2014 році на виготовлення проекту мосту з обласного бюджету було витрачено 2, 5 млн. грн. Планувалося там зробити велику транспорту розв’язку. Проте область не виділила ще 500 тис. грн. на проект тимчасового переїзду через залізничні колії на період робіт по облаштуванню розв’язки. Тому «Украавтодор», не зважаючи на розроблений проект, не включив до свого плану робіт наш «Горбатий міст».

Відтак, довелося роботи новий проект. І лишається лише сподіватися, що цього разу він не потрапить у довгу чиновницьку шухляду, а буде втіленим в життя, а мешканці, які нині потерпають від руху вантажівок, зможуть спокійно жити у своїх будинках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Білій Церкві побудують тимчасову об'їздну дорогу і відкриють залізничний переїзд

Прочитано 5262 раз
Опубліковано в Громада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео