У Білій Церкві розробили правила дотримання тиші та запуску салютів

  • Понеділок, лист. 28 2016
  • Автор 

У Білій Церкві на обговорення винесений проект рішення про Правила додержання тиші на території та у громадських місцях м. Біла Церква.

Дотримання тиші:

Положення передбачає, зокрема:

- заборонити у нічний час (з 22 години до 8 години) гучний спів свист, викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків;

- заборонити використовувати на балконах, лоджіях, відкритих вікнах та сходах будинків, будівель і споруд та інших територіях та у громадських місцях міста Білої Церкви радіоапаратури з потужністю, що перевищує допустимі норми рівнів шуму;

- заборонити використовувати телевізори, радіоприймачі, магнітофони, інших звуковідтворювальних пристроїв, а також пристроїв для підсилення звуку, у тому числі встановлених на транспортних засобах, об’єктах дрібнороздрібної торгівлі (кіосках, павільйонах, лотках), на відкритих літніх майданчиках закладів ресторанного господарства, окремо розміщених літніх кафе, танцювальних майданчиках, що призводить до порушення тиші;

- заборонити проведення на захищених об’єктах ремонтних, будівельних та інших робіт,  що супроводжуються шумом (у робочі дні з 21.00 до 8.00, святкові та неробочі дні – з 18.00 до 10.00), без попередження мешканців прилеглих житлових приміщень, будинків про час початку робіт і час їх завершення. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати встановлений санітарними нормами рівень цілодобово;

- заборонити користуватися звуковідтворювальною апаратурою (сигнали, клаксони) з транспортних засобів на території та у громадських місцях міста Білої Церкви: прибудинкових територіях, внутрішньо квартальних проїзних дорогах житлових будинків, продовж доби понад  встановлені норми відповідно до часу доби, в будні та святкові дні.

Запуск феєрверків:

Також регламентується порядок запуску феєрверків. Запускати їх мають право лише підприємці, які мають відповідні документи на виконання небезпечних видів робіт у час від 8:00 до 22:00 у місцях проведення спортивних та святкових заходів та з дозволу виконкому Білоцерківської міської ради та не ближче, ніж за 100 м від житлових будівель, лікарень тощо.

Забороняється:

- Використовувати піротехнічні вироби побутового споживчого призначення;

- Використовувати піротехнічні засоби на території та у громадських місцях міста Білої Церкви а також на прилеглих територіях закладів ресторанного господарства (ресторани, кафе, бари) розташованих в житлових будинках та прилеглих до них територій.

Продаж піротехнічних виробів побутового призначення суб’єктами підприємницької діяльності всіх форм власності, а також громадянами: на ринках, з рук, в об’єктах дрібно роздрібної торговельної мережі тощо, крім спеціалізованих об’єктів торгівлі.

Режим роботи розважальних закладів та ресторанів:

Ще один розділ передбачає встановлення режиму роботи для об’єктів торгівлі та сфери послуг.

Цілодобово різноманітні кафе, ресторани, бари, нічні клуби зможуть працювати лише у випадку, якщо не знаходяться на території: житлових будинків і прибудинковій території; лікувальних, санітарно-курортних закладів, будинків-інтернатів, закладів освіти, культури; готелів і гуртожитків; інших будівель і споруд, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди.

Виконавчий комітет міської ради може переглянути своє рішення щодо встановлення режиму роботи таким підприємствам у випадку, коли до виконавчого комітету міської ради надходять:

- систематичні скарги та звернення щодо порушення тиші суб’єктом господарювання (або його відвідувачами);

- неодноразове виявлення порушень норм громадського порядку.

Ознайомитися з проектом рішення можна на сайті Білоцерківської міської ради

 

 

Прочитано 3895 раз
Опубліковано в Громада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео