Клуб "Мрія" Академії пенсіонерів відвідав виставку Алли Преображенської

  • П'ятниця, лист. 25 2016
  • Автор 

24 листопада клуб «Мрія» Академії пенсіонерів відвідав виставку картин Алли Преображенської в її галереї, що розташована на вул. Вокзальна. Екскурсію провела мистецтвознавець Елеонора Большова. Вона розповіла про те, як пані Алла створює картини, де бере натхнення, яка техніка виконання робіт, які міста зображені на полотнах.

Як відомо, Алла Преображенська працює в стилі імпресіоністів. Народилася мисткиня в 1961 році у м. Знам’янка Кіровоградської області в родині, де дід був художником, а батько все життя малював і любив мистецтво, він же і був її першим вчителем.

Закінчивши Кіровоградський  державний інститут сільгоспмашинобудування, переїхала на роботу до білоцерківського «Сільмашу», де й трудилася до 1996 р. інженером – конструктором. Проте потяг до малювання її ніколи не полишав. Відтак, коли у житті з’явилася можливість присвятити себе улюбленій справі, взялася до створення полотен.

Академія пенсіонерів, Біла Церква

Перша персональна виставка художниці відбулася 2001 року у київській галереї «Майстерня» у Центральному будинку художника України. З того часу її роботи експонувались на багатьох виставках, у тому числі й закордоном. «Працюю багато, із задоволенням, але тільки тоді, коли сама цього хочу. Не пишу на замовлення. Ніколи не повторюю своїх робіт. У живопису головне – неповторність, унікальність. Прагну відобразити прекрасну мить», - сказала в одному з інтерв’ю пані Алла.

На картинах Алли Преображенської оживають і вулиці старого Таллінна, Львова, Парижу, Одеси, Венеції, Єрусалиму, Києва і, звісно ж, місто її юності  – Кіровоград та місто її проживання – Біла Церква.

Членкині клубу «Мрія» захоплено розглядали полотна, відзначаючи той факт, що картини неймовірно енергетичні. Тож мають намір відвідати виставку ще раз, адже експозиція оновлюється регулярно. 

Прочитано 2464 раз
Опубліковано в Громада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео