У центрі "Шанс" відбувся спортивний захід до Дня людей з обмеженими можливостями

  • Середа, лист. 23 2016
  • Автор 

3 грудня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. До такого заходу у Білоцерківському центрі соціальної реабілітації змішаного типу для інвалідів і дітей-інвалідів «Шанс» відбувся спортивний захід. Учасники змагалися у 5 видах спорту: настільний теніс, боча, дартс, шахи та кидання кілець на відстань.

З вітальним словом до присутніх на початку заходу звернулися Тетяна Однорог, заступник директора Благодійного фонду Костянтина Єфименка, Валентина Коросько, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту, Ніна Карпович, керівник Білоцерківського міського товариства «Фенікс».

Шанс, Фенікс, Благодійний фонд Костянтина Єфименка, Біла Церква

Власне представники названих організацій і були організаторами спортивного свята. «Я вітаю усіх присутніх на цьому заході від імені Благодійного фонду Костянтина Єфименка. Дуже приємно, що у нашому місті є такий центр, є ті спеціалісти, які допомагають інвалідам покращити свої самопочуття, є білоцерківці, які просто небайдужі до долі людей з обмеженими можливостями. Незабаром у всьому світі відзначатимуть день людей з обмеженими можливостями. Ми всі знаємо, як нелегко у нашій державі живеться інвалідам, як дуже часто вони змушені вести закритий спосіб життя, тому що навіть ті обов’язкові пандуси, які мають бути скрізь, будують так, що навіть здорові люди на них не можуть вийти. І тому дуже важливо, щоб ці люди не почувалися забутими у суспільстві, щоб  їм було де проводити час разом. Сподіваюся, цей спортивний захід дозволить вам і змістовно відпочити, й поспілкуватися у колі однодумців», - сказала Тетяна Однорог та побажала усім учасникам гарної гри та перемоги.

Шанс, Фенікс, Благодійний фонд Костянтина Єфименка, Біла Церква

Шанс, Фенікс, Благодійний фонд Костянтина Єфименка, Біла Церква

А затим розпочалися змагання. Учасники розподілили між собою види змагань. Кожен докладав максимум зусиль, аби отримати приз. І, зрештою, перемогла дружба. Тих, хто у кожному виді зайняв І, ІІ, ІІІ місце, нагородили подарунками, які підготував Благодійний фонд Костянтина Єфименка. А затим був невеличкий фуршет та лекція про цілющі властивості звичайної води та методи оздоровлення нею.

Шанс, Фенікс, Благодійний фонд Костянтина Єфименка, Біла Церква

«Головне – не те, перемогли ви чи ні, - сказала на завершення заходу Ніна Карпович. – Головне, що ми всі тут зібралися, що ми вийшли зі свого замкнутого простору. Для таких людей, як ми, головне – не комплексувати, не зациклюватися на проблемах зі здоров’ям, на своїх вадах. Ми повинні йти в люди, бути в соціумі, тільки так зможемо покращити якість свого життя».

Прочитано 3097 раз
Опубліковано в Громада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео