Водії-п'яниці Білої Церкви та району заплатили 846 600 гривень штрафу

  • Середа, лист. 09 2016
  • Автор 

Працівники Білоцерківського відділу поліції приділяють значну увагу виявленню та припенненню правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Групами реагування патрульної поліції постійно проводяться перевірки автотранспорту, та водіїв що їми керують на стан сп`яніння. Силами патрульної поліції, із залученням працівників обласного управління превентивної діяльності, здійснюються рейди які дають свої позитивні результати. Внаслідок проведення таких заходів, стан аварійності на автошляхах Білоцерківщини має тенденцію до покращення.

Тільки в поточному році поліцейськими виявлено 318 водіїв-правопорушників з яких 5 повторно, що керували транспортними засобами в стані алкогольного або наркотичного сп`яніння. Відносно кожного правопорушника поліцейськими було складено адміністративний протокол, який скеровано до суду. За результатами розгляду матеріалів про адміністративне правопорушення по ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння), судом притягнуто до відповідальності, а саме позбавлено права керування транспортними засобами 88 водіїв, на 173 водіїв накладено штрафні санкції, до 7 застосовано адміністративний арешт.

Як свідчить статистика, більшість дорожньо-транспортних пригод в яких травмовані або загинули люди, здійснені водіями які перебували в стані сп`яніння. На сьогоднішній день державою прийнято більш сувору міру адміністративного покарання за керування транспортним засобом  в стані спяніння, ст. 130 КУпАП зазначає, що коли водій вперше притягається до відповідальності за нетверезе водіння, він буде платити штраф 10 тисяч 200 гривень, що складає 600 неоподатковуваних мінімумів, і буде позбавлений права керування на 1 рік. За другий такий випадок водію доведеться сплатити штраф  20 тисяч 400 гривень і він буде позбавлений права керування на три роки. Коли п'яний водій попадеться втретє, то буде оштрафований на 40 тисяч 800 гривень із позбавленням права керувати на 10 років.

Робота по виявленню водіїв – правопорушників проводиться постійно. Протягом поточного року, за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп`яніння, з правопорушників було стягнуто штрафів на суму 846 600 гривень. Шановні водії, будьте відповідальними та за жодних обставин не сідайте за кермо у нетверезому стані, пияцтво за кермом, це злочин – зазначив очільник Білоцерківського відділу поліції Сергій Возненко.

Олександр Галашевський

Білоцерківський відділ поліції

 ГУ Національної поліції в Київській області

Прочитано 2661 раз
Опубліковано в Громада

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео