Ставки податків та зборів на 2019 рік значно зростуть

  • Вівторок, квіт. 17 2018
  • Автор 

17 квітня на засіданні виконкому БМР було затверджено розмір єдиного податку, туристичний та транспортний збір, а також податок на нерухомість та земельні ділянки на 2019 рік. Ставки податків значно зросли у зв'язку зі зміною законодавства. 

Відповідно до Податкового кодексу України, міські, селищні та сільські ради мають повноваження і зобов’язані до 1 липня бюджетного року прийняти рішення щодо встановлення розмірів місцевих податків і зборів, які діятимуть на території їхніх адміністративних одиниць у наступному році. В іншому разі для підприємців діятимуть ті податки і збори, які передбачені Податковим кодексом України, тобто представники бізнесу оподатковуватимуться за  максимальними ставками. 

Відтак виконком Білоцерківської міської ради затвердив нові розміри ставок та зборів, що справлятимуться на території Білої Церкви. Рішення будуть направлені на розгляд Антимонопольного комітету та пройдуть процедуру обговорення, як регуляторний акт. Лише після цього їх остаточно затвердить Білоцерківська міська рада. Пдатників податків чекає неприємний сюрприз, адже значно зросли ставки податку на нерухоме майно та земельні ділянки.

Міська рада їх може встановити меншими лише за умови, якщо підприємці міста надасть Антимонопольному комітету обгрунтування, навіщо їм зменшення податку та на які цілі вони направлять зекономлені кошти (закупівля обладнання, навчання персоналу тощо). Така вимога Закону України «Про державну  допомогу суб’єктам господарювання», який набув чинності 2 серпня 2017 року. Поки що підприємці міста не висловили жодних пропозицій з цього приводу, хоча відповідна нарада у приміщенні виконкому за їхньої участі відбулася. 

Найбільше такими змінами до законодавства обурювалися місцеві підприємці - члени виконкому Вадим Маршалок та Юрій Гриненко, адже рішення безпосередньо стосується і їх також.  Проте проекти рішень підтримали. Отже, пропонуються такі ставки податків:

Єдиний податок

- для І групи платників єдиного податку – 10 % розміру прожиткового мінімуму;

- для ІІ групи платників єдиного податку - 20 % розміру мінімальної заробітної плати.

Відсоткова ставка єдиного податку для платників ІІІ групи встановлюється у розмірі:

- 3 % доходу - у разі сплати податку на додану вартість згідно з Податковим кодексом України;

- 5% доходу - у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

Детальніше дивіться ТУТ

Ставки податку на транспорт

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 Податкового кодексу України.

Детальніше дивіться ТУТ

Ставка туристичного збору

Ставка встановлюється у розмірі 1% до бази справляння збору, визначеної пунктом 268.4 статті 268 Податкового кодексу України.

Детальніше дивіться ТУТ

Ставка податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Податок збільшено з 0, 5% до 1, 5% від розміру мінімальної зарплатні, тобто становитиме 52, 84 грн за кв м. Детальніше дивіться  ТУТ

Ставка податку на земельні ділянки

Податок встановлюється в розмірі від 1 до 12% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Детальніше дивіться ТУТ

Прочитано 9006 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео