У Білій Церкві відбулася презентація нової патрульної поліції

  • Середа, лют. 03 2016
  • Автор 

3 лютого у Білій Церкві відбулася церемонія старту роботи нових груп реагування патрульної поліції на Київщині. Ці групи працюватимуть в рамках експерименту, розробленого за підтримки Консультативної місії ЄС на базі Самбірського відділу поліції Львівщини. Зараз цей досвід запроваджується у Київській, Харківській та Львівській областях. Біла Церква стала другим містом в області, де почала працювати така поліція. Щоправда акредитація особового складу не завершена і скільки старих, а скільких нових кадрів працює в нашій поліції, поки що невідомо. Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе пообіцяла оприлюднити ці дані за кілька днів. 

У заході взяли участь прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк,  Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе, а також Голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінскі та новий Голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас. 

У Білій Церкві запрацювала патрульна поліція

Підготовка до заходу розпочалася ще з минулого тижня, коли комунальні служби ретельно розчищали територію довкола Стели Небесній сотні. З вчорашнього дня на плацу красувалося 12 новеньких поліцейських машин марки "Рено" та "Шевроле". Вісім з них патрулюватимуть вулиці Білої Церкви, решта – поїде в район.

У Білій Церкві запрацювала патрульна поліція

О 10:00 ранку церемонія розпочалася з покладання квітів до Стели Героїв Небесної сотні. Символічно, що презентація нової поліції відбулася біля стели з фотографіями тих громадян, які ціною свого життя сказали "ні" злочинним діям правоохоронців під час подій на Майдані. Щоправда покладали квіти і ті, хто до сих пір не спромігся назвати ім'я вбивць. 

У Білій Церкві запрацювала патрульна поліція

Нова патрульна поліція

Затим київські гості виступали по черзі. Зокрема, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков традиційно ламаною українською заявив: «Зовсім недавно у Києві почала працювати патрульна поліція. Слава Богу, маємо довіру киян, довіру шалену, я її навіть побоююсь. Адже це велика відповідальність. Сьогодні ми кажемо про те, що прийшли до невеличких міст та сіл і починаємо втілювати принцип «служити та захищати» замість «карати та кришувати» до кожного населеного пункту. Сервіс та захист – ключове в роботі нової полції».

У Білій Церкві запрацювала патрульна поліція

Та їх живі...

«Реформа передбачає, щоб кожен з вас, панове поліцейські, відчули гордість за свою професію і були професіоналами. Ви повинні відчути Україну в собі. Вітаю вас з успішною переатестацією і з тим, що будете служити своєму місту та своїй країні. Маю за честь служити разом з вами», - давала настанову голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе. Щоправда, як з'ясувалося згодом результати переатестації поки невідомі, тому важко сказати, скільки старих кадрів залишиться у міськвідділі, а скільки прийде нових. Так само не зрозуміло, чи буде змінюватися керівництво відділу. 

За словами Хатії Деканоідзе, зарплата нового працівника поліції стартуватиме від 4100 грн, ті, хто вже має ранги та вислуги отримуватимуть близько 8000 грн.

У Білій Церкві запрацювала патрульна поліція

...і "залізні" коні

Виступив  на заході і пан Ян Томбінський, українська мова якого була значно кращою, ніж у міністра Авакова. "Цей проект розпочинався у м. Самборі Львівської області, і поширився на Львів, Харків, Вінницю, Хмельницький, Одесу. Мені дуже приємно, що ЄС має стосунок до такого проекту, мета якого забезпечення елементарного права кожного громадянина на захист і безпеку", - сказав дипломат. 

У Білій Церкві запрацювала патрульна поліція

Геннадій Дикий так говорив, що навіть Арсеній Яценюк зацікавився

Міський голова Геннадій Дикий говорив коротко: "Ми з вами, дивлячись в очі цим Героям Небесної сотні, які загинули за демократію і верховенство права в Україні, не маємо права схибити, ми разом повинні змінити цю країну на краще". 

У Білій Церкві запрацювала патрульна поліція

Найдовшим і як завжди емоційно-пафосним був виступ прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, який нагадав присутнім про те, що в країні триває реформа правоохоронних органів, що наступний етап - переатестація суддів, що місцева влада отримала більше надходжень від податків, тому має направити ці кошти на покращення своїх міст і сіл і т.д.

У Білій Церкві запрацювала патрульна поліція

"Шановний, ваші документи?" :) Арсеній Яценюк вирішив особисто перевірити чи зручні нові патрульні машини

Після урочистих промов, прем'єр оглянув машини патрульних, заглядаючи в салон та багажник, поспілкувався з патрульними і поїхав до Києва. Найбільше питань у журналістів було до пані Хатії, яку затиснули в щільне коло. Організація підходу до преси залишає бажати кращого. Місце для запитань запланували аж за виконкомом, а тому коментарі журналісти брали відразу на площі у тих чиновників, кого могли спіймати. 

У Білій Церкві запрацювала патрульна поліція

Є журналісти...

У Білій Церкві запрацювала патрульна поліція

...а є білий канал, який вважає себе журналістом, але уявлення не має, що таке акредитація для ЗМІ

Відзначився захід і ще одним кумедним випадком - спробою  так званих журналістів з "Білого каналу" пройти через рамку металошукача, не будучи акредитованим. Після штовханини, через яку ледь не завалилася рамка, білоканалівців вдалося відтіснити за межі плацу. Тож вони знімали здалеку. Очевидно, влаштувати бійку і було головним редакційним завданням. Хтось з присутніх жартома навіть радив викликати нову поліцію на допомогу.

Тож з новою поліцією, білоцерківці! Нагадуємо на виклик, за новими стандартами, патрульна машина має приїхати за 7 хв у місті та 20 хв - у селі. 

Прочитано 7834 раз
Опубліковано в Фото

Коментарі  

Юрiй
+1 #1 Юрiй 08.02.2016, 23:31
Менты, какими они были раньше, такими они и остались сейчас,- как их не назови. Приходилось общаться с "новомодной" полицией в Киеве, - просто те же менты, что и раньше: наглыее и беспардонные.А весь пиар по поводу их благородства, интелекта и прочих достоинств,- просто пиар для "пересiчного украIнця". Оценивая то внимание и ресурсы, которые власть выделяет для полиции, складывается мнение, что первоочередной задачей власти стоит высокая боевая готовность подавить любые гражданские протесты внутри страны, и это, кажется, их беспокоит больше, чем какая-либо внешняя угроза. Они просто делают выводы из ошибок "попередников", - Майдан надо было не ликвидировать, а предупреждать и на корню обезвреживать.В сё к тому и идёт, но обидно, что это всё делается не для нас, но за наши деньги. Кстати, растамаживая автомобиль в Украине,граждан е платят почти самые большие в мире сборы,-так государство защищает национального автопроизводите ля, ну а почему же тогда государственные деньги уходят на Тоёты?

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео