1939-1945. Ніколи знову. Фотоальбом

  • Субота, трав. 09 2015
  • Автор 

Цьогоріч українська влада, на тлі невтішних подій на сході країни, прийняла рішення, що 70-річчя Великої Перемоги не відзначати помпезно – з парадами, салютами, масштабними концертними майданчиками. Уперше Україна, знесилена бойовими діями, долучається до європейської традиції – 8 травня влаштовувати День пам’яті та примирення.

Так, переосмисливши події 70-річної давнини та тяжко переживаючи нинішній воєнний неспокій, ми, українці, щиро дякуємо тим, хто приніс нам цю перемогу, і в пошанівку схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто поклав своє життя на вівтар миру.

Академія пенсіонерів, Біла Церква

Отож, 7 травня пройшов нинішній, уже традиційний, концерт в Академії пенсіонерів до Дня Перемоги та Дня матері. Але вперше він відбувся в режимі нон-стоп. Кожен клуб підготувався до виступу, обравши улюблену пісню часів Другої світової війни чи поезію, від якої кров холоне в жилах. Звучало цього дня чимало авторських віршів, написаних членами Академії пенсіонерів - нашими талановитими білоцерківцями. Це член клубу «Чарівна мить» Іда Комісарова, представниця клубу «Діамант» Марія Сударенкова.

Академія пенсіонерів, Біла Церква

Увесь зал піднявся, щоб вшанувати пам’ять загиблих у тому пеклі українських хлопців. Членкиня клубу «Чарівниця» Ольга Яковченко так майстерно прочитала поезію Муси Джаліля «Варварство», що не одна сльоза скотилася з поораного життєвими зморшками обличчя.

Літературно-музичними композиціями дивували клуби «Вікторія» («З Україною в серці»), «Сузір’я» («Молитва матері»), «Криниця життя» («Безцінна Перемога»). Незрівнянно виступили хоровий колектив «Вербиченька» (худ. кер. Ольга Атаманенко), дует із клубу «Золота осінь», вокальний ансамбль «Спадщина» (худ. кер. Ніна Левченко).

Академія пенсіонерів, Біла Церква

Академісти – люди поважного віку, вони ще дітьми пам’ятають ту минулу війну і глибоко переживають з приводу сьогоднішніх негараздів у країні. Але кожної миті готові підставляти своє плече допомоги, аби швидше на нашій багатостраждальній землі запанували мир, злагода і спокій.

Олена Ткач

Прочитано 2477 раз
Опубліковано в Фото

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео