Податкова роз'яснює як сплачувати транспортний податок

  • П'ятниця, лют. 06 2015
  • Автор 

З 1 січня 2015 року відмінено сплату збору за першу реєстрацію транспортного засобу. Замість цього запроваджено податок на майно – транспортний податок. Ставку податку встановлено з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що використовувався до 5 років і має об'єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Суми податку для фізичних осіб будуть розраховуватись податковою інспекцією за місцем реєстрації платника податку і будуть зараховуватися до відповідного бюджету за місцем реєстрації автомобіля.

Платники податку - юридичні особи  самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня 2015 року і до 20 лютого 2015 року подають до податкового органу  за місцем реєстрації автомобіля податкову декларацію.

Відповідно до роз’яснення Державної фіскальної служби України від 28.01.15 №2444/7/99-99-17-04-01-17 до затвердження форми податкової звітності юридичним особам - платникам податку  пропонується до 20 лютого 2015 року задекларувати об’єкти оподаткування, використовуючи Розрахунок суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів, затверджений наказом Міндоходів України від 05.12.13 № 767 „Про затвердження форми Розрахунку суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів”.

 При цьому назву „Розрахунок суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів необхідно замінити на „Розрахунок транспортного податку”, у колонці 5 „Дата першої реєстрації транспортного засобу в Україні”  зазначити „Рік випуску транспортного засобу”, у колонці 8 „Сума збору” зазначити „Ставка транспортного податку”.

 Разом з тим, відповідно до пункту 46.4 статті 46 Податкового кодексу України, якщо платник вважає, що форма податкової декларації, визначена центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, збільшує або зменшує його податкові зобов’язання, всупереч нормам цього Кодексу з такого податку чи збору, він має право зазначити цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації. У разі необхідності платник податків може подати разом з такою податковою декларацією доповнення до такої декларації, які складені за довільною формою, що вважатиметься невід’ємною частиною податкової декларації. Таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання.

 Довідки за телефоном: 39-11-53.

Білоцерківська ОДПІ

ГУ ДФС у Київській області

Прочитано 2943 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео