Що таке електронне адміністрування ПДВ?

  • Вівторок, лист. 18 2014
  • Автор 

Нещодавно в Білоцерківській ОДПІ відбулась чергова зустріч керівництва з представниками бізнес-спільноти за «круглим столом». Приводом стало обговорення урядового пакету комплексних змін у податковій системі, зокрема йшлося про запровадження електронного адміністрування податку на додану вартість.

Як наголосила перший заступник Голови комісії з реорганізації Білоцерківської ОДПІ ГУ Міндоходів у Київській області, заступник начальника інспекції Наталія Коновал, 31 липня 2014 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» №1617-VII. Зміни, які вносяться даним Законом, передбачають створення системи електронного адміністрування податку на додану вартість. Нова система запрацює з 1 січня 2015 року.  „Впевнена, внесені зміни значно поліпшать процедуру адміністрування ПДВ та зведуть нанівець різного роду маніпуляції із бюджетним відшкодуванням податку на додану вартість” - зазначила  Наталія Василівна. – „Очікується, що запропоновані нововведення матимуть велику соціальну значимість та сприятимуть взаємовигідному співіснуванню усіх учасників податкових відносин ”.

Система електронного адміністрування податку на додану вартість передбачає, що  Казначейством автоматично на безоплатній основі для усіх платників ПДВ буде відкрито електронний рахунок. Про це проінформувала заступник начальника відділу адміністрування податку на додану вартість Олена Коломієць.  Усі податкові накладні реєструватимуться в Єдиному реєстрі податкових накладних в електронному вигляді, а для цього платник повинен мати достатню суму податкового кредиту, підтвердженому зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними та сплатою ПДВ при імпорті товарів. Це унеможливить формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ, буде скорочено обсяг тіньової економіки в країні.

Присутні активно долучилися до обговорення урядових нововведень. На завершення зустрічі всі учасники «круглого столу» висловили вдячність фахівцям Білоцерківської ОДПІ, які завжди йдуть назустріч та з розумінням ставляться до проблем кожного платника податків.

Інформаційно-комунікаційний відділ

Білоцерківської ОДПІ

Прочитано 1977 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео