Чи варто купувати запчастини на авторинках?

  • Вівторок, вер. 14 2021
  • Автор 

З часом будь-яке авто потрібно ремонтувати. Кожен власник транспортного засобу намагається знайти якісні деталі за найменшою ціною. У погоні за доступністю не варто економити на власній безпеці.

Сьогодні існує багато способів купити автодеталі для ремонту. Швидкий пошук можливий через онлайн сервис Запчасть.com.ua та інтернет-магазини автозапчастин. Замовити деталі таким чином можна навіть не виходячи з дому. Але багато автовласників продовжують купувати запасні частини на ринках. Чи безпечно це? Спробуємо розібратися.

Великий вибір за доступну ціну

Сучасні ринки – це невеликі павільйони та магазини, де товар не лежить рядами на асфальті. Продавці пропонують великий вибір деталей на майже усі сучасні моделі автомобілів. Правда, не завжди одразу вдається відшукати потрібну запчастину. Іноді процес займає декілька годин.

На авторинках є багато чесних продавців, які співпрацюють з надійними постачальниками, продають сертифіковані запчастини. У багатьох продавців з ринку є власні інтернет-магазини, а торгова точка виступає у якості пункту видачі.

Мінуси ринків

Авторинки залишаються лотереєю. Тут можна знайти, як якісні товари, так і не оригінали сумнівного походження. Пропозиції зазвичай обмежуються найбільш популярними моделями. На ринках без проблем можна відшукати витратні елементи, а менш затребувані вироби потрібно замовляти. До мінусів також слід віднести слабку гарантійну підтримку.

Купувати деталі чи ні?

Кожен має обирати для себе сам. Як один з каналів пошуку запасних частин ринки все ж варто розглядати, особливо, якщо у продавця є власний сайт.

Тим, хто вирішив зробити покупку, варто порадити:

  1. Питати у продавця сертифікати на товар, який дозволить дізнатися про походження.
  2. Наявність товарного чека та офіційної гарантії є обов’язковою.
  3. Перед купівлею варто звернути увагу на те, як зберігаються деталі. Вони не повинні лежати у купі, чи на землі.
  4. На самих запчастинах не повинно бути будь-яких дефектів, слідів експлуатації.
  5. Самі упаковки мають містити маркування, захисні елементи. Наявність свіжої фарби, нечіткі надписи – все це ознаки продукції низької якості.

Наявність відгуків про продавця в Інтернеті буде плюсом. Відгуки повинні належати живим людям з активною сторінкою, фото та іменем. Додатково слід поцікавитися у знайомих, де вони купляють запчастини.

Де точно не варто робити покупки?

Будьте обережними з оголошеннями з рук. Тут немає чеків та гарантій. Оголошення пропонують привабливу ціну – це єдиний їх плюс. Але за нею можуть ховатись автозапчасти, які були у вжитку. Вкладення грошей в такі деталі не тільки марне, а й небезпечне. Використання деталей низької якості може призвести до аварії.

Аналізуйте ціні. Альтернативні методі пошуку дозволяють суттєво зекономити. Та це не повинно бажання економії ставити вище власної безпеки та безпеки оточуючих. Якщо ціна занадто низька, а походження деталі сумнівне, то купляти її точно не варто.

Прочитано 642 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео