Чим небезпечна стихійна торгівля

  • Середа, трав. 12 2021
  • Автор 

Сьогодні вкотре хочемо розглянути питанням безпеки харчових продуктів на всьому шляху від сільськогосподарського підприємства до тарілки споживача готової їжі. Одними з найважливіших принципів безпеки харчових продуктів є зберігання продуктів у чистоті та дотримання рекомендованої температури зберігання, які не можуть бути виконані на стихійних ринках з продажу харчових продуктів.

Найбільша небезпека в тому, що вживання продуктів, придбаних на стихійних ринках, може завдати великої шкоди здоров’ю людей. І тоді зекономлені копійки – адже багато хто вважає, що на стихійних ринках продукти дешевші – обернуться дороговартісним стаціонарним лікуванням.

Білоцерківське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області застерігає: несанкціоновану торгівлю ніхто не контролює, якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряють, продаж продуктів відбувається з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (без належного санітарного одягу, супровідних документів, що посвідчують безпечність та якість продуктів, особові медичні книжки відсутні, порушуються вимоги до реалізації, дотримання температурного режиму і зберігання харчових продуктів тощо). У більшості випадків торгівля проводиться «із землі», де продукти невідомої якості додатково забруднюються (дощ, сніг, пил, бруд, вихлопні гази, різні хвороботворні мікроорганізми тощо).

Порушення, які мають місце під час реалізації харчових продуктів у невстановлених для цього місцях, можуть призвести до спалахів харчових отруєнь, інфекційних захворювань, які особливо небезпечні для дітей. У першу чергу це стосується молочних, м’ясних та рибних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання і реалізації.

Отже, шановні мешканці та гості міста, купуючи у місцях «стихійної» торгівлі харчові продукти, не варто сподіватися на удачу і свідомо йти на невиправданий ризик. Відомий вислів про те, що небезпеку слід обходити десятою дорогою, дуже доречний, коли мова йде про стихійну торгівлю.

Білоцерківське міськрайонне управління

Головного управління

Держпродспоживслужби в Київській області

Прочитано 510 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео