На ремонт ліфтів у лікарнях грошей немає, а на благоустрій – десятки мільйонів гривень

  • Вівторок, бер. 02 2021
  • Автор 

На 10 сесії БМР, що відбулася 25 лютого 2021 року, був прийнятий проєкт рішення Про внесення змін до  рішення  міської  ради від  29 грудня 2020  № 85-06-VІІІ «Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2021 рік». Ним затверджені і видатки по бюджету розвитку. З цієї інформації випливає, що медицина міста та сіл, що приєдналися до територіальної громади, цікавить міську владу в останню чергу.

Так, на засіданні бюджетної депутатської комісії, що відбулася 19 лютого, пролунав цікавий діалог між депутатом БМР від провладної фракції «За майбутнє» Лесею Крижешевською, яка звернула увагу на те, що в бюджеті закладено кошти на ремонт ліфта у МЛ №3 та запитала, чи передбачено кошти на ремонти в інших лікувальних установах. Заступниця міського голови Інна Новогребельська відповіла так: «У нас в другій лікарні 12 ліфтів великогабаритних і вони всі потребують капітального ремонту. На це треба 24 млн грн. На сесії 25 лютого погодьте ці гроші на ремонт ліфтів у лікарні №2. Тоді не буде черг, а пацієнти, яких везуть на операцію, не будуть застрягати в тих ліфтах і буде все нормально».

Дивує, чому ж гроші на ліфти у сумі 24 млн грн депутати мають віднайти самостійно в бюджеті міста у той час, як чиновники вже заклали масу коштів на різноманітний благоустрій. (До речі, саме стільки заплатили депутати попередньої каденції за недобудову по вул. Театральній, 5)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоцерківським лікарням та ФАПам у селах потрібно 122 млн грн

Ось, наприклад:

  • ремонт тротуару по вул. Я. Мудрого (10 млн грн),
  • прозорий офіс для міських чиновників по вул. Театральна, 5 (13 млн грн),
  • реконструкція алеї по бульвару Олександрійському від будинку №46 до вул. Фастівська (3 млн грн),
  • будівництво пішохідної доріжки вздовж річки Рось (3 млн грн),
  • реконструкція тротуару по вул. Леваневського, 55-59 (7, 7 млн грн),
  • капітальний ремонт доріг та тротуарів (27, 8 млн грн),
  • капітальний ремонт прибудинкових територій (12, 7 млн грн),
  • реконструкція парку ім. Т. Шевченка (2, 5 млн грн),
  • реконструкція площі П. Запорожця (4, 5 млн грн).

Звісно, і дороги, і тротуари, і парки потребують ремонту. Але ж має бути якась золота середина?! Чи не так?

Натомість в бюджеті розвитку (загальний розмір - 255, 5 млн грн), ухваленому на 10 сесії 25 лютого, на капітальний ремонт закладів охорони здоров’я міста та приєднаних сіл у 2021 році знайшлося… лише 4 млн грн!

Шкода, але депутати Білоцерківської міської ради жодним чином не протестували проти такого перекосу у фінансуванні. Записалися на виступ всього три депутати - Андрій Король, Юрій Кошляк та Володимир Вовкотруб. Жоден не запропонував збільшити видатки на медицину. А депутат Володимир Вовкотруб, який у минулій каденції був автором проєкту рішення про те, щоб на медицину виділялося не менше 10% бюджету розвитку, тепер був засмучений лише тим, що частина депутатів міської ради в знак протесту проти дій міського голови вийшли із сесійної зали. Очевидно, присутність у лавах провладної коаліції серйозно впливає на точку зору. 

Прочитано 596 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео