«Міськреклама»: історія сумного фінішу

  • П'ятниця, лют. 26 2021
  • Автор 

25 лютого на 10 сесії БМР депутати вирішили реорганізувати КП БМР «Міськреклама», приєднавши його до КП БМР «Тролейбусне управління» у вигляді відділу реклами. Таке рішення чиновники депутатам пояснили тим, що треба «оптимізувати структуру». Але, схоже, час оптимізувати саму міську владу, яка роками не помічала неефективної діяльності керівника-невдахи. 

22 лютого на засіданні профільної депутатської комісії заступник міського голови Руслан Руденко пояснив депутатам, що підприємство має понад 500 тис грн боргу, 35-40% якого становить не оплачена оренда за приміщення, яке належить ще одному комунальному підприємству, а саме: «Спецкомбінату з надання ритуальних послуг».

Тож нічого розумнішого не придумали, як просто приєднати одне збиткове підприємство «Міськреклама» до іншого збиткового «Тролейбусне управління». Здивувалися такому рішення міської влади навіть депутати від фракції мера «За майбутнє». Приміром, під час сесії депутат Олександр Балановський зазначив: «Я хочу почути, яка користь з цього підприємства. Там 16 працівників, 500 тис грн боргу. Який з них толк, що вони роблять? Може їх взагалі ліквідувати? Якщо підприємство збиткове, навіщо його утримувати?»

Геннадій Дикий пояснив, чому приєднують до «Тролейбусного управління» таким чином: "Вони встановлять табло, на якому буде видно, коли прибуває автобус і воно чергується з погодою, рекламою. Аби ми не встановлювали такі табло за кошти міського бюджету, щоб була якась окупність. До того ж на "Тролейбусному управлінні" є вільні приміщення". А на профільній комісії заступник мера Руслан Руденко мотивував приєднання тим, що рекламні тумби…стоять на зупинках громадського транспорту. М'яко кажучи, аргументи дивні. Невже "Тролейбусне управління" не може самостійно встановити табло без великих фахівців з "Міськреклами"?

Депутат Андрій Король від фракції «Батьківщина» нагадав колегам, що за минулої каденції депутати двічі приймали рішення про звільнення з посади керівника «Міськреклами» Дмитра Козачука, але Геннадій Дикий рятував пана Козачука, ветуючи рішення депутатів.

Депутат Сергій Масюк від фракції «ОПЗЖ» пропонував спершу заслухати звіти начальників комунальних підприємств. Андрій Король попросив мера підтримати прохання колеги і вже після звітів приймати рішення, куди приєднати «Міськрекламу». Проте ані аргументи депутатів, ані той факт, що профільна комісія не підтримали рішення про реорганізацію «Міськреклами», не вплинули на мера. Слухняна провладна більшість все одно проголосувала «за». 

Лишається нагадати, що керівник «Міськреклами» Дмитро Козачук у вільний від роботи час, а може й в робочий час, активно модерував сторінки в соцмережі Фейсбук, вступаючи в палкі дискусії з тими користувачами, хто смів критикував міського голову. Також саме він адміністрував (-ує) сайт «Білоцерківський форум». Мабуть, саме за ці «заслуги» перед владою керівник-невдаха так довго тримався на посаді начальника комунального підприємства. Чи збереже за собою робоче місце після реорганізації, наразі не відомо. 

Прочитано 781 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео