Зміни у застосуванні РРО та як його зареєструвати

  • Вівторок, лют. 23 2021
  • Автор 

З 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року ФОПи, обсяг доходу яких протягом року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2021 році сума складає 1 320 000 грн), незалежно від обраного виду діяльності, РРО не застосовують. Але є винятки: види діяльності у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування, для яких РРО вже є обов'язковим ще до прийняття Закону №1017.

Зокрема РРО застосують при:

- реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту (мобільні телефони, ноутбуки, планшети, електроінструменти та інші товари);

- реалізації лікарських засобів, виробів медичного призначення.

Також з 1 січня 2021 року застосування РРО є обов'язковим:

  • при наданні платних послуг у сфері охорони здоров'я;
  • при реалізації ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Разом з тим у разі перевищення ліміту доходу застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим. Використовувати РРО або ПРРО доведеться з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку.

Як зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій?

  • Отримуємо кваліфіковані ключі.
  • Здійснюємо вхід до приватної частини Електронного кабінету, який розміщено за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/login 

Якщо в податковій відсутні відомості про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які проводиться діяльність на яких буде застосовуватись ПРРО, необхідно подати заяву за формою 20-ОПП - Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які проводиться діяльність (форма J/F1312002).

  1. Для реєстрації ПРРО створюємо електронний документ за формою № 1-ПРРО «Заява про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій» (J/F1316602). Виконуємо перевірку та у разі відсутності помилок, зберігаємо, підписуємо за допомогою ключа та направляємо Заяву на обробку.
  2. Перевіряємо отримання квитанції про обробку Заяви, та у разі успішної обробки, у квитанції отримуємо: «Документ прийнято» «Інформація – ПРРО «Назва каси» з локальним номером «Номер каси» призначено фіскальний номер «Фіскальний номер ПРРО».
  3. Подаємо Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) форма № J/F1391801. Цей крок – для надання відомостей щодо касирів, які будуть користуватись даним ПРРО.
  4. В разі успішної обробки повідомлення про касирів за формою J/F1391801, завантажуємо та встановлюємо програмне забезпечення ПРРО з офіційного вебпорталу ДПС, яке розміщено у банері «Програмні РРО» та доступні за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.
  5. Авторизуємося, починаємо працювати.

ГУ ДПС у Київській області

Прочитано 384 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео