ТОВ «Київоблгаз Збут» постачав газ населенню по завищеним цінам

  • Четвер, січ. 21 2021
  • Автор 

Відділення на виконання доручення Антимонопольного комітету України провело дослідження щодо дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на регіональних ринках з постачання та розподілу природнього газу. Серед них і компанія ТОВ «Київоблгаз Збут», яка постачає газ Білій Церкві. 

За результатами проведеного аналізу динаміки цін на природний газ для потреб населення Відділенням встановлено, що у період з листопада 2020 року по січень 2021 року пропозиції ДП «КиївГазЕнерджі», ТОВ «Київоблгаз Збут», ТОВ «Житомиргаз Збут», ТОВ «Уманьгаз Збут», ТОВ «Черкасигаз Збут»,
ТОВ «Чернігівгаз Збут» (надалі –Постачальники) на природний газ для потреб населення були значно вищими порівняно із цінами їх конкурентів на ринку.

Тобто, з урахуванням цін, які формувались на ринку, Постачальники у період з листопада 2020 року по січень 2021 року здійснювали постачання природнього газу для потреб населення по економічно необґрунтованим (завищеним) цінами.

Встановлення Постачальниками необґрунтовано високих цін на природний газ призвело до негативних наслідків для побутових споживачів, а отже і до виникнення ознак зловживання вказаним суб’єктом господарювання його монопольним (домінуючим) становищем на ринку.

Наведені дії Постачальників були б неможливими за умови зазнання ним значної конкуренції на ринку.

Враховуючи наведене адміністративна колегія Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 19 січня 2021 року прийняла розпорядження про початок розгляду справ за ознаками вчинення порушень, передбачених пунктом 2 статті 50 та частиною першою статті 13 України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживань монопольними (домінуючими) становищами на ринках з постачання природного газу для потреб населення, що призвело до ущемлення інтересів споживачів, яке було б неможливим за умови існування значної конкуренції на цих ринках.

За матеріалами сайту АМКУ

Прочитано 763 раз
Опубліковано в Економіка

You have no rights to post comments

Поділитись новиною

Відправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в TwitterВідправити в LinkedIn

  Сторінки в соц. мережах

Курс валют предоставлен сайтом kurs.com.ua

Вибір редакції

Читайте також

Фото та відео